Prima excursie, prima iubire – Guestpost Marieta Varga

Marieta Varga îmi face o surpriză mare cât un weekend de două luni. Îi mulțumesc și vă invit să citiți povestea primei sale excursii pentru leapșa de care sper că vă amintiți. Dacă nu, o găsiți aici.

Primiţi cu colindul? Nu mi s-a întâmplat nimic la mansardă, e prima zi de Crăciun pe rit vechi, un bun prilej să povestesc un pic despre prima mea excursie.

A fost înşirată pe durata a trei săptămâni, veţi spune că asta e croazieră nu excursie, numai că pe vremea aceea îndepărtată era o modă a turului României. Într-un autobuz, nu autocar, că pe atunci nu exista aşa ceva, un banal autobuz, 40 de suflete o porniseră cu un singur şofer şi 2 profesori să cunoască România. Ard etapele pentru că nu cred că interesează în detaliu pe unde am umblat, dar ceva, ceva tot trebuie pomenit.

Am mâncat la stână într-un Maramureş aproape pur, am mâncat mămăligă răsturnată pe un fund de lemn şi tăiată felii cu aţa. Alături zăceau gata să se predea ulcele cu iaurt, bulgări de brânză de mai multe feluri, toate din lapte de bivoliţă. Şi un somn în fân.

Cheile Bicazului, plumburii, bântuite de furtună, plimbarea pe lac cu vaporaşul, turul mănăstirilor, un Tecuci unde canalizarea se înfundase, apoi Delta. Într-o chestie plutitoare, cu cabine, trasă de un vaporaş, cu peştişori prăjiţi pe plită direct pe sare grunjoasă. Cu îmbrăţişarea pătimăşă a  primului şi singurului nufăr din viaţa mea, coborâsem uşor din barca ce m-a dus undeva departe de lume pe o pajişte acvatică presărată cu nuferi. A fost o beţie, la o vârstă ceva mai târzie aş fi spus sexuală, aşa doar m-am scufundat urmărindu-i tulpină care se pierdea în adâncuri.

O haltă scurtă la Mamaia şi un Bucureşti pe care l-am ocolit. Un autobuz care s-a stricat, de data asta rău de tot aşa că ne-am târâit spre Arad.

De ce am vrut să fac aşa, un review? Ştiu că veţi zâmbi(asta în cel mai bun caz) dar atunci m-am îndrăgostit pentru prima oaraă şi aşa cum se întâmplă, prima iubire a fost neîmpărtăşită. Chipul acela nu l-am uitat niciodată.

PS S-a întâmplat în urmă cu 38 de ani.

Foto credit.

Despre Claudiu Degeratu
Expert in securitate nationala, internationala, NATO, UE, aparare si studii strategice

One Response to Prima excursie, prima iubire – Guestpost Marieta Varga

  1. Pingback: Prima excursie, prima iubire | Marieta

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: