Elena din Troia? nu, din București

Observ că se ascute lupta de clasă, dar mai ales de sectoare. Bucureștiului i se pregătește o luptă politică, perspectivă care pare să promită desfășurări epopeice, demne de Troia, înfruntări gigantice învăluite în pavoazaje 🙂 , concerte, nori groși de fum de grătare, campanii online, marketing politic.

În sfârșit, va deveni raiul consultantului de profil.

Lupta va fi o splendoare, nu știu dacă blondă, brună sau roșcată sau, subțire ca Piedone, deștept ca Onțanu, carismatic precum Vanghele sau harnic ca Oprescu, dar nu ne vom opri până nu rezolvăm problema.

Care problemă? A, e simplu. Dacă ne uităm pe pagina de campanie, recent lansată de alianța PNL – PC, aparabucurestiul.ro , observăm că problema pentru liberali și conservatori nu este situația din București, ci Elena Udrea.

Prin comparație, problemele Elenei Udrea nu sunt legate de o persoană sau partid, politician practic fiind, propune proiecte.

A doua problemă a celor din PNL-PC este Sorin Oprescu, o problemă chiar mai mare, vedeți aici, pe blogul Athenian-legacy, de ce. Așa va avea o problemă și PSDul !

Dacă liberalii se bazează doar pe o asemenea campanie, fără proiecte, fără ținte clare, doar cu argumente conjuncturale, va fi greu de blocat, chiar daca Metr Turmbarr ne prezintă cifre că oamenii țin la sectoarele lor. Campania lui Oprescu chiar a spulberat asemenea cifre.

Sper să mă înșel și să vedem că toți vor opta pentru strategii clasice, fără gherile urban-electorale. Vreau să stau liniștit în fața televizorului și să mă vait în liniște, fără zbuciumeli pe strazi, fără pichetări de procuraturi, urcări în dube, martiraje televizate, vreau ceva soft, mătasos, așezat, molcom și tranchil.

Ca să închei, așa a fost și cu Elena din Troia, era doar un pretext, iar punctul sensibil, călcâiul lui Ahile, este în altă parte.

 

Foto  credit.

Despre Claudiu Degeratu
Expert in securitate nationala, internationala, NATO, UE, aparare si studii strategice

3 Responses to Elena din Troia? nu, din București

 1. Turambar says:

  Domnu Sorin poate sa plece in Hawai sa faca plaja la lumina lunii, ca tot va iesi primar. Fara efort. Fara transpiratie. Cu eleganta bizantin-superficiala.

  Asculta aceste cuvinte profetice care doare al naibii, de la stinga la dreapta si de la USL la PNL la PC la ACD la PDL la PP la PSD, de la Udrea la Vanghelie la Chiliman la Ontanu. Doare doare. Doare tare, aceste cuvinte 🙂 😉

  • semanticus says:

   @Turambar
   A! pai de ce nu spui asa domle ?! 🙂 Sa nu se mai agite USLul. Sa inteleg ca ramanem fara sectoare, trasoare si bisectoare? dar ne multumim cu Dom’Doctor ?

 2. matilda says:

  Cu domn doctor şi cu sectoare se poate ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: