IPadul care face bani- making of

Cu întârzierea academică de rigoare postez și concluziile mele precum și aspecte inedite din pregătirea contribuției mele la campania QuickMobile.ro și  concursul Blogal Initiative ! 
Postul cu care am participat, Adio blogging ! QuickMobile îți dă IPadul care face bani ! a fost un proiect de vară, adică ceva interesant și nou de învățat. Da, de învățat, pentru că blogării începători, ca mine, sunt cam mereu în proces de învățare. Așa că după ce am studiat atent începutul campaniei inițiată de cei de la Blogal Initiative, am văzut contribuțiile și am studiat magazinul online, am tras câteva concluzii. Prima ar fi să nu fiu plictisitor venind cu un alt review tehnic, chestie la care nu mă pricep diloc. 🙂 A doua, că greu se va crea buzz pentru un magazin online dacă nu inventezi ceva nou și ultima concluzie ar fi că degeaba vrei să te adresezi blogărilor cu un set atrăgător de oferte de produse dacă nu le oferi o experiență inedită, creativă, să descopere ceva nou la un produs sau gamă de produse supraexpuse.
Așa că am decis să inventez IPadul care face bani de la QuickMobile cu ajutorul unei aplicații extraordinare dar care există doar la nivelul așteptărilor blogărilor începători. Mergând pe linia acestei decizii foarte înțelepte am ales ca tehnică animația. Și trebuie să vă spun că mare greșeală am făcut ! 🙂 Cu excepția faptului că mă uit cu placere la desene animate, fime publicitare animate și orice conține animație, clasică sau digitală, nu aveam habar să fac un film de animație.
După vreo 3 zile de documentare am realizat că nu are rost să învăț să folosesc nu știu ce soft de animație 4D și să rup gura târgului peste noapte. Soluția salvatoare a venit de la clasica tehnica stop motion, adică pui mâna pe un aparat foto și fotografiezi obiectele pe care vrei să le expui în mișcare. Suna frumos totul, până am aflat că lucrurile pot fi și mai complicate. Pentru a realiza o mișcare cât de cât decentă a obiectelor se aplică o formulă simplă. Trebuie să pozezi pentru fiecare mișcare care durează o  (1)  secundă minim 15 cadre/poze pentru a avea o dinamică bună a animației.
Calculați voi ce se întamplă dacă vrei, în plenitudinea forței creatoare artistice, să faci un clip de vreo 3 minute ! 🙂
Eu am reușit să trag vreo 700 de cadre pentru clipul IPadul care face bani, chestie care a însemnat cam vreo 1000 de genuflexiuni în 5 ore ! Am zis că mor, nu știu cum a rezistat Walt Disney ?! 🙂 Am aflat singur, a beneficiat de tehnică ! Nu glumesc, fiecare detaliu contează. Iar metoda simplă și verificată să identifici toate detaliile cruciale este să îți scrii cât mai bine storyboardul. Aveți exemple aici de scenarii vizuale care sunt obligatorii pentru a face o chestie cu cap și coadă.
Vă întrebați de ce 1000 de genuflexiuni ? simplu, pentru că nu am avut un stativ adevărat și nici un monitor legat la aparat. Dacă aș fi avut un IPad, cum ar fi cel de la QuickMobile.ro, APPLE IPAD2 64GB 3G WIFI BLACK, caractersticile le aveți aici, rezolvam două lucruri, aș fi scris un storyboard mai serios cu aplicații pe care le găsiți la aici și realizam capturile mai ușor plus că le vedeam fără să mai fac genuflexiuni ca disperatul.
Tot de tehnică ține și calitatea aparatului foto, eu am un aparat foto simplu, de amatori, digital, vechi de vreo 5 ani. așa că nu vreau să vă spun ce probleme au fost să gestionez în mod organizat multe sute de poze pe care nu le poți vedea ca pe un DSLR.
Cum însă blogărul român are 7 vieți in pieptu-i de aramă, el nu se dă bătut și reușește lucruri extraordinare prin ingeniozitate și creativitate, așa și eu, după cele 1000 de genuflexiuni (pre vremuri la judo făceam lejer câteva sute la final de antrenament, hehehe) am reușit, cu genunchii tremurând, să editez filmul și să îl postez corespunzător.
Dacă v-a plăcut, mai treceți pe aici.

Despre Claudiu Degeratu
Expert in securitate nationala, internationala, NATO, UE, aparare si studii strategice

2 Responses to IPadul care face bani- making of

  1. Pingback: Blogal Initiative » Acestia sunt castigatorii campaniei pentru Quickmobile.ro

  2. Pingback: Castigatorii campaniei Quickmobile.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: