Omul credibil la Bruxelles sau pe mâna cui dăm fondurile europene

Încerc, cumva, să potrivesc logica cu politica de pe la noi.
Primul pas, se ia o declarație :
Presedintele Traian Basescu a declarat, luni seara, la postul national de televiziune, ca ministerul care va fi infiintat la toamna pentru coordonarea fondurilor europene va fi condus de „un om credibil la Bruxelles”. Seful statului a precizat ca stie deja cine va fi acesta, intrucat acest aspect a fost stabilit de comun acord cu premierul Emil Boc, insa informatia va fi facuta publica dupa terminarea vacantei parlamentare. Sursa, aici.
Al doilea pas, se ia o știre:
Catalin Vatafu, sef al Autoritatii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS), a fost numit in functia de coordonator national al asistentei financiare externe nerambursabile, potrivit unei decizii date de premierul Emil Boc marti, 2 august, se arata intr-un anunt publicat miercuri in Monitorul Oficial. Sursa, aici.
Al treile pas, se ia CV-ul domnulu Vătafu, mă rog, partea relevantă:
Cel cu care am ales sa fac acest interviu se numeste Catalin Vatafu si este nou venit pe scena politica romaneasca. Absolvind Facultatea de Relatii Economice Internationale din cadrul Academiei de Studii Economice (promotia 1999), interlocutorul nostru de astazi a luat o decizie probabil surprinzatoare pentru multa lume – in timp ce majoritatea colegilor lui de generatie au luat drumul universitatilor occidentale, Catalin Vatafu a preferat sa dea credit scolii estice. Si nu oriunde, ci in capitala marelui vecin de la rasarit (Federația Rusă -Moscova, nota mea, că le era rușine să scrie în clar, 🙂 ), unde a urmat cursurile prestigiosului Institut de Relatii Internationale, beneficiind din plin de invataturile binecunoscutei scoli diplomatice ruse.[…]
Cei doi ani si jumatate petrecuti ulterior in cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Romaniei au contribuit semnificativ la desavarsirea specialistului si, mai ales, omului Catalin Vatafu, care a constientizat insa un lucru aparent simplu – ca ar putea fi mult mai util Romaniei in tara decat in strainatate. In acest sens, a renuntat de buna voie la o cariera diplomatica de succes si s-a alaturat Partidului Liberal Democrat, o forta politica tanara, dar extrem de ambitioasa, in ale carei obiective crede si ale carui idealuri le imbratiseaza. Sursa, aici.
Concluzia: Pe firul logicii politice prezentate mai sus, cred că viitorul minstru al fondurilor europene, omul credibil la Bruxelles, ar putea fi ori primul colaborator al ambasadorului rus în București ori presedintele Lukoil in România.

Despre Claudiu Degeratu
Expert in securitate nationala, internationala, NATO, UE, aparare si studii strategice

8 Responses to Omul credibil la Bruxelles sau pe mâna cui dăm fondurile europene

 1. abulafia89 says:

  omul nostru din … panama

 2. abulafia89 says:

  :))

 3. Conte says:

  Parca si doamna Turcan a studiat la prestigiosul institut moscovit . 🙂

 4. Conte says:

  Nu cred ca e acelasi institut, dar tot la Moscova http://turcanraluca.ro/cv.php

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: