Rocada mare: Putin face schimb de locuri cu Putin

Da, titlul nu este greșit, Putin nu face schimb de locuri cu nimeni altcineva. Medvedev este doar un reprezentant. Sigur, la începutul mandatului lui Medvedev aveam ”experți” care băgau mâna în foc că va interveni un conflict între cei doi, cu rezultatul, spuneau ei, previzibil ca Putin să intre într-un con de umbră. Nu așa au stat lucrurile.

Acum câteva minute, alt analist, Bogdan Chirieac, declara la o televiziune că vestea bună ar fi faptul că Rusia va fi previzibilă.

Eu sper că Bogdan Chirieac nu se referă la cât de previzibilă a fost Rusia când a intervenit în Georgia, întervenție de care tot Putin a răspuns. Mă întreb ce alte decizii previzibile ale Rusiei are în vedere Bogdan Chirieac în noul mandat al lui Putin ?

Despre Claudiu Degeratu
Expert in securitate nationala, internationala, NATO, UE, aparare si studii strategice

7 Responses to Rocada mare: Putin face schimb de locuri cu Putin

 1. Radu Oncescu says:

  Putin sigur o sa redenumeasca Federatia Rusa (Rusia) in Statele Unite ale Rusiei (aroganta la SUA )
  O sa avem si Statele Unite ale Europei ( despre care am citit in cartea Organizatiile secrete si puterea lor in sec XX de Jan van Helsing).

  • semanticus says:

   @Radu,
   am reținut prognoza ta. Ar fi bine ca arogantele sa rămână doar în sfera unor nume. Deci tu crezi că peste tot vor fi numai ”state unite” ?

 2. joness says:

  A existat pe undeva macar intentia ca in timpul mandatului lui Medvedev sa se faca trecerea de la un regim bazat preoponderent pe forta bruta la unul in care legea sa aiba o greutate mai mare. Daca se intampla acest lucru, juristul Medvedev ar fi fost un front-person mai adecvat decat Putin. Insa tentativa a esuat, cel putin deocamdata. Criza economica, mentalitatile populare si limitele personale ale lui Medvedev in a se impune au contat si ele. Momentan Putin nu doar ca este mai potrivit dar este si necesar pentru a tine cat de cat la respect retelele mafiote din Rusia. In conditiile in care chiar si in tarile cu adevarat democratice partidele populiste sau autoritare castiga teren, era greu ca in Rusia trendul sa fie invers.

  Cat despre ei doi, intotdeauna au fost o echipa foarte unita. Se vorbeste permanent despre influenta lui Putin in timpul mandatului lui Medvedev, dar prea putin despre influenta acestuia, si a altilor, asupra carierei politice a lui Putin. Sigur, era posibil ca Medvedev sa se indragosteasca de putere si nu mai vrea sa plece, e posibil chiar sa fi visat la asta, dar situatia era destul de clara, orice tentativa, democratica sau nu, contra lui Putin ar fi fost sortita esecului, pentru ca pur si simplu nu exista sustinere, nici in societate, nici in mafiile influente, nicaieri.

  Pana la urma anuntul de astazi consemneaza un esec. In Rusia nu a venit inca timpul civililor, daca va veni vreodata.

  • semanticus says:

   @Joness,
   da, pertinente observatii. Asa este cand incerci sa aplici mentalitatea ”românească” la realitățile rusești, crezi că Medvedev chiar trebuie să se cramponeze de putere.

 3. Conte says:

  Lasa-l in pace pe Bogdan Chirieac ! Joaca in alta liga ! 🙂 Si … e ocupat cu lupta impotriva dictaturii basesciene . 🙂

 4. dracu says:

  banc rusesc

  Medvedev, copil fiind, la gradinita, era cel mai ascultator si mai cuminte copil. nu iesea niciodata din cuvantul invatatorului. cel mai bun copil.

  Medvedev, elev fiind, la scoala, era cel mai ascultator si mai cuminte copil. nu iesea niciodata din cuvantul profesorului. cel mai bun copil.

  Medvedev, student fiind, la universitate, era cel mai ascultator si mai cuminte copil. nu iesea niciodata din cuvantul profesorului. cel mai bun copil.

  Medvedev, la Kremlin fiind, este cel mai ascultator si mai cuminte copil. nu iese niciodata din cuvantul profesorului. cel mai bun copil.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: