Guvern de serviciu

Nu știu cum va fi cu moțiunea dar, indiferent de rezultat, pot sa spun ce impresii am.
– Chiar dacă rămâne guvernul Ungureanu se vor încetini mult acțiunile acestuia din simplul fapt că presiunea din partea USL este deja foarte mare pe toate structurile guvernamentale.
– Dacă pleacă guvernul Ungureanu, indiferent cine vine, va prelua toate problemele și în special Schengen și MCVul, dar nu le va putea rezolva, septembrie ne va găsi cu lacune la multe capitole. Toate departamentele cu sarcini directe pe Schengen și MCV vor intra pe un pilot automat până după alegerile generale, noile numiri vor fi făcute poate prin ianuarie, februarie 2013 așa că prin mai poate iunie anul viitor vom avea probabil ceva clar pe Schengen și MCV.
– Pentru populație, indiferent cât de protecționist va fi noul guvern, nu se vor înregistra progrese notabile la capitolul calitatea vieții, nu sunt resurse, rectificarea este planificată strategic după alegerile locale așa că doar în septembrie vom putea ști dacă ultimul trimestru va fi altfel decât lunile anterioare.
– Ar mai fi la capitolul efecte negative care vor veni cu sau fără guvernul Ungureanu și stagnarea procesului de atragere și cheltuire a fondurilor europene.
În concluzie, intrăm într-o perioadă cu multe termene și angajamente dar incertă, opoziția declară că este gata chiar a doua zi să preia conducerea dar nu știm prea multe despre ce vor face, doar un program de guvernare scris ar putea lămuri lucrurile. Probabil documentul este scris și tot la fel de probabil că guvernul de serviciu va putea prelua o parte din ideile USL. Ar fi cam singura abordare care ar putea intra la capitolul tranziție politică decentă. În cazul în care  moțiunea trece vom vedea dacă președintele Băsescu va reveni la ideea să îl desemneze pe Victor Ponta ca premier care să formeze viitorul guvern. Pentru moment, acest pas este incert pentru toți.

Despre Claudiu Degeratu
Expert in securitate nationala, internationala, NATO, UE, aparare si studii strategice

4 Responses to Guvern de serviciu

  1. Marieta says:

    N-ar fi de neglijat amănuntul că, dacă USL formează guvernul, organizează alegerile, Ori este ştiut că nu contează cine votează, contează cine numără

  2. sandman says:

    Vad ca esti trist ca iese guvernul USL-ului. Ma intreb oare de ce?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: