Plecați acasă ! ep.2

Alina Gorghiu cred că intră ușor pe lista scurtă a liberalilor barometru pentru starea PNL. Dacă citești anumite posturi de pe blogul domniei sale afli multe. Să vă dau exemplul postului Colegiul 22, București, nu dau link că oricum găsiți ușor:
Aici ma gasiti. Este colegiul pe care il reprezint in Parlament de 4 ani, in care am cabinet parlamentar unde acord audiente saptamanale, unde am deschis prima biblioteca din sectorul 5 cu acces gratuit, in care au avut loc in acesti ani multe evenimente… 

Cum mai umblu și eu prin biblioteci, am devenit curios și am aflat că munca de pionierat a fost făcută de alții.
1. Biblioteca Metropolitana Bucuresti – Filiala Vasile Alecsandri– are acces gratuit
Filiala Vasile Alecsandri a fost infiintata in martie 1950, avand denumirea de Biblioteca Populara Nr. 31. Cu decizia din 26 septembrie 1958 schimba denumirea in Biblioteca Populara Vasile Alecsandri. In perioada 1962 – 1969 indeplineste functia de biblioteca raionala pentru sectorul 6. In 1969 este cunoscuta ca biblioteca specializata pentru copii si tineret Vasile Alecsandri. Din anul infiintarii, 1950, functioneaza in acelasi spatiu situat in Calea Ferentari, Nr. 72, Sector 5.
Alte servicii si dotari: Acces liber la raft; imprumut la domiciliu; consultarea lucrarilor din fondul de referinta pe loc in spatiu special amenajat si destinat lecturii; Abonamente la: Adevarul, Arborele lumii, Flacara, National Geografic, Romania libera, Romania literara, Tom si Jerry; Colectiile de publicatii pentru copii sunt asezate pe principiul accesului liber la raft si pe criterii de varsta; Catalog alfabetic; fisierul noutatilor; 2 Calculatoare dintre care, 1 pentru utilizatori; 1 Imprimanta Multifunctionala.
Permise si tarife: permisele sunt emise pe baza de inscriere
Conditii necesare: Pentru inscriere, utilizatorul trebuie sa se prezinte personal cu Buletinul / Cartea de identitate, Legitimatia de serviciu / de elev / de student vizata la zi, Cuponul de pensie in cazul pensionarilor sau Carnetul de somer in cazul somerilor. Inscrierea copiilor sub 14 ani se face pe baza prezentarii Buletinului / Cartii de identitate, precum si a Legitimatiei de serviciu (Cupon pensie) a unuia dintre parinti sau tutori.
2. Biblioteca Metropolitana Bucuresti – Filiala Gheorghe Șincai– la fel, acces gratuit.

De fapt, există 6 biblioteci în sectorul 5, singura diferența dintre acestea și biblioteca Alinei Gorghiu este că filialele Bibliotecii Metropolitane nu funcționează în cabinete parlamentare. În rest, fiecare își laudă marfa ori după cât de familiarizat este cu sectorul pe care pretinde că îl reprezintă ori după grosimea obrazului.

În concluzie, ia plecați voi pe acasă, hai, acasă !

Despre Claudiu Degeratu
Expert in securitate nationala, internationala, NATO, UE, aparare si studii strategice

4 Responses to Plecați acasă ! ep.2

  1. KingSnake says:

    Ultima data cand am verificat permisul pentru Biblioteca Metropolitana costa ceva, nu era gratuit.

  2. Pingback: Alina Gorghiu–avocat & bibliotecar | Tarot Politic

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: