Din rectificare în rectificare

Acum știm cum intenționează Guvernul să rezolve problema revitalizării  aviației militare, decizie anunțată cu mare pompă de câteva luni, pur și simplu prin rectificare de buget. MApN va pierde la această rectificare 3,9 milioane lei, pentru că oricum, nu-i așa, pensiile militare nu se majorează, salariile nici atât, avioane nu se vor cumpăra până în decembrie, gloanțe avem destule, tehnica este deja modernizată. Din acest ”surplus” de la apărare banii se duc la Agricultură, sănătate, la interne, transporturi. Și dacă ne atacă cineva, dar nu este cazul, fugim în munți.
Se confirmă ce spuneam cu altă ocazie, bugetul real al apărării este și va mai fi mulți ani sub 1 %. Așa că nu luați în serios agitația electorală a ministrului apărării. În timp ce sistemul național de identifiacre a amprentelor de la MI s-a defectat subit prin august, cam când se trimiteau și propunerile pentru rectificare, la Apărare nimeni și nimic nu nu are voie să se defecteze.
Cu această politică bugetară, probabil că în vreo 10 ani Armata română va fi încadrată la categoria ”puteri militare – Luxemburg, Vatican și altele”, în schimb vom fi mai agricultori, mai sănătoși, mai protejați de Poliție și vom călători gratis în lungul și latul României.
În definitiv, se confirmă o zicală, războiul este o chestiune prea serioasă ca să fie lăsat pe mâna generalilor.

Despre Claudiu Degeratu
Expert in securitate nationala, internationala, NATO, UE, aparare si studii strategice

6 Responses to Din rectificare în rectificare

  1. ne compari cu Vaticanul?

    aia macar au papamobilul 😀

  2. Eu cred ca vor sa ne ocupe Germania. Si lucreaza sincronizat, si pe partea diplomatica si pe cea militara, sa nu se strice jucaria. La ce ghinion avem noi, riscam sa castigam si razboiul asta 😀

  3. Ovidiu says:

    Partea asta nu sună deloc rău, votez partidul care o susține:

    ”Cu această politică bugetară, probabil că în vreo 10 ani Armata română va fi încadrată la categoria ”puteri militare – Luxemburg, Vatican și altele”, în schimb vom fi mai agricultori, mai sănătoși, mai protejați de Poliție și vom călători gratis în lungul și latul României.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: