Parcarea Piața Universității- reactii oficiale și urmarea fericită

Vă mulțumesc tuturor pentru comentariile de la postul Parcarea din Piața Universității: 10 lucruri care lipsesc.  Am urmărit să obțin și să analizez altfel de reacții, care presupun o mai mare atenție în comparație cu plictisitoarele prezentări de presă dedicate acestui eveniment.

În plus, foarte lăudabilă este și reacția promptă a responsabilului de proiect, domnul Marius Sperchez, informare care aduce lămuriri, îi mulțumesc pentru răspuns și timpul acordat. În continuare puteți citi acest răspuns.

Am incercat sa va contactez direct pe o adresa de email, dar nu am gasit pe blogul dumneavoastra.
Inteleg din postarea aceasta ca sunt 10 puncte esentiale fiecarei parcari subterane si nu trateaza in mod particular cazul parcarii din Piata Universitatii.

Cred ca sunt cel mai in masura in a elucida aceste puncte.

Mai jos raspunsurile pentru fiecare punct indicat (tratate sper eu obiectiv):

1) exista 3 scari de acces pe verticala, in cele doua extremitati ale parcarii (Bdul I. C. Bratianu, si Str. Academiei) si la mijlocul parcarii (Str. Toma Caragiu)

2) Aceasta solutie se aplica la tunele de acces mai lungi de 50m, in cazul parcarii de la Universitate nu este cazul.

3) Sunt instalate panouri de directionare, pe toate strazile adiacente, inclusiv din bdul I C Bratianu si Regina Elisabeta

4) Fiecare rampa la partea superioara si inferioara are rigole de colectare a apei pluviale si accidentale. Aceasta apa inainte de a fi deversata in sistemul de canalizare al orasului este trecuta prin separatoare de hidrocarburi.

5) Biroul dispecerat este amplasat la subsolul -1, in zona rampei de iesire din Bdul I C Bratianu. In acest centru de comanda sunt aduse toate sistemele de securitate (incendiu si CO), monitorizare TVCI (circuit de televiziune inchis) si toate sistemele de management ale parcarii,

6) La cele doua intrari in parcare sunt montate totemurile pentru identificarea intrarii in parcare. Sub aceste totemuri urmeaza a fi montate doua panouri care sa indice statusul locurilor din parcare (LIBER / OCUPAT). De asemenea in acest moment sunt instalate si functionale la fiecare intrare panouri electronice ce arata numarul de locuri libere disponibile, pe fiecare etaj. Pentru usurinta la fiecare etaj sunt din nou repetate prin panouri LED numarul de locuri disponibile din respectivul nivel. Tot pentru o orientare usoara exista sistemul de “loc la loc” ce presupune un sistem de LED (verde = liber si rosu = ocupat) instalate deasupra fiecarui loc de parcare.

7) Traficul pietonal este bine reglementat in interiorul parcarii atat prin zone delimitate pentru acestia (zonele de zebre si toate zonele de culoare alba), precum si un sistem de signalistica usor de citit

8) Parcarea dispune de sisteme de interfonie. De asemenea 2 operatori de telefonie mobila si-au instalat repetitoare de semnal (3G) in parcare, iar al treilea urmeaza in scurt timp.
Sa nu uitam de centrul de informare/dispecerat care este 24/24h deschis, iar in caz de urgente dispune de posibilitate de interventie rapida.

9) Dimensiunile locurilor de parcare sunt confom standard EU, cu o latime intre 2,35 si 2,5m.

10) La subsol -1 se gasesc toalete pentru: femei, barbati si o toaleta pentru persoane cu handicap (adiacent locurilor de parcare destinate acestora).

Parcare mai beneficiaza de sisteme suplimentare, neamintite in postare. Totusi, pentru a va face o idee corecta puteti utiliza parcarea gratis, pentru inca o perioada de mai mult de o saptamana.

Sper ca am fost cat se poate de obiectiv si va stau la dispozitie pentru clarificari suplimentare.

Cele bune,
Marius

PS referitor la comentariul dlui Stefan Murgeanu, acest neajuns urmeaza a fi remediat in scurt timp, asa cum mentionam la punctul 6). Totusi, pana la remedierea acestui neajuns personalul ce se ocupa de Administrarea parcarii va suplinii prin personal lipsa indicatoarelor.

PS referitor comentariu ancaf: exista locuri dedicate pentru mama si copilul si pentru persoane cu handicap. Suplimentar in toaleta persoanelor cu handicap, se doreste montarea in cel mai scurt timp a unei mese rabatabile pentru schimbarea bebelusilor.

 

Despre Claudiu Degeratu
Expert in securitate nationala, internationala, NATO, UE, aparare si studii strategice

14 Responses to Parcarea Piața Universității- reactii oficiale și urmarea fericită

 1. raduoncescu says:

  Deci până la urmă a făcut vreun blogger un review al parcării subterane (bine după ce a luat-o în teste)?

 2. ancaf says:

  Domnule Marius Sperchez, va multumesc pentru raspuns, dar intrebarea mea era doar pentru Claudiu D. caruia ii sugeram, relativ discret 🙂 , ca exagereaza si ca este carcotas doar din principiu (!) vizavi de parcarea pe care o consider foarte utila si care, din ce spun cei care au folosit-o deja, bine organizata. Sa speram ca vom gasi si locuri de parcare. O zi buna!

  • semanticus says:

   Ia uite domle acuma si cu artistii astia! ba cu moț pe dreapta, ba cu moț pe stânga, ba cu moțul vâlvoi, ba cu moțul în trei culori, eeee :)))

 3. turambarr says:

  iete ca merge… 🙂

 4. Moty says:

  Apreciez si postul si observatiile dlui Semanticus, dar si reactia prompta a dlui Sperchez.

 5. Dl. Sperchez este de la Primarie (Autoritatea Contractanta), Consultant sau Contractor? Sa stiu pe cine dau exemplu pozitiv….

 6. Va multumim pentru aprecieri. Nu dorim decat sa informam corect si obiectiv utilizatorii acestei parcari.
  In ceea ce priveste statutul nostru, in acest proiect, suntem (sau mai corect am fost) Consultantul partii private (Grupul Interparking) din acest contract de PPP (cu PMB).

 7. zippo says:

  mr.. Sperchez poate un rapsuns si la linkul de mai jos, intelegem doar consultanti, doar fosti etc etc
  http://sicktired.wordpress.com/2012/12/02/noua-parcare-de-la-piata-universitatii-suma-tuturor-defectelor/

 8. fish says:

  ah, @zippo – scuze, m-am grabit 🙂 n-am fost atent la linkul postat de tine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: