Ce vrea să spună Victor Ponta ?

English: Victor Ponta's portrait, president of...

Consider că Raportul MCV este o mână întinsă guvernului. Sunt de acord cu interpretarea de la Context PoliticMCV: The Good, the Bad and the Weird, lovitura ar fi putut fi mult mai dură.
Mutarea accentului pe media este o invitație discretă a Bruxellesului către Ponta de a se îndepărta de Antene, de a nu mai face guvernare la și cu televizorul . Este și o condiție nouă pusă guvernului pentru că USL a bifat vreo 4 puncte de pe lista de 10 din vară.
Așa că, în loc să critice dur Bucureștiul că nu a rezolvat decât parțial cele 10 puncte, Comisia mai adaugă un punct. Ai rezolvat 4, te lași greu, le negociezi prea încet, nu te pedepsim, doar îți facem o listă suplimentară.
Nu am înțeles această parte din reacția premierului Victor Ponta.
„E şi dezavantajul faptului că raportul nu a mai fost discutat şi cu noi, pentru că sunt câteva erori materiale: înţeleg că nu s-a întâmplat nimic cu cei patru miniştri care aveau sesizare de la ANI. S-a întâmplat! Nu mai sunt în Guvern şi îmi pare rău că nu sunt. Şi domnul Silaghi şi domnul Helvig şi domnul Pop şi doamna Andronescu. Tocmai că i-am sacrificat pentru că aveau o sesizare de la ANI, de care n-aţi mai auzit nimic şi probabil că nici nu veţi mai auzi nimic în viitor”, a spus Victor Ponta, în debutul şedinţei de Guvern.
Ce să înțeleg ?
Că Ponta a cedat la presiunile Comisiei ?
Că Ponta consideră sesizările ANI doar făcături ?
Că preferă să lucreze fără interferența ANI ?

Despre Claudiu Degeratu
Expert in securitate nationala, internationala, NATO, UE, aparare si studii strategice

9 Responses to Ce vrea să spună Victor Ponta ?

 1. zippo says:

  ca de fiecare data cind mimeaza buna credinta ii iese prost, nu se simte bine in joc si devine un fe de Goe al lui Caragiale. cred ca e involuntar.. nu cred ca a ajuns acolo sus fiind un tantalau.

 2. joness says:

  Cred ca 1 si 2. Iar cel putin in cazurile Mihalache si Hellvig, sesizarile ANI au fost atat de evident rau-intentionate si nejustificate incat ii sustin foarte bine teza, spre bucuria sa, desigur…

 3. parvan says:

  1,2,3 si 4: intelege ca si-a tradat electoratul prin supunerea fata de entitati opuse electoratului. Practic sanctionarea celor 4 (nominalizati de ani la inceputul campaniei electorale) in povida votului/confirmarii electorale a celor 4 … este (pentru mine) principala confirmare a capacitatii de santaj a ANI. iar Ponta este principalul vinovat pt confirmarea/perpetuarea acestei capacitati.

  PS: eu s-ar putea sa fiu biasat pt ca-mi definesc ANI ca instrument de politie politica inca de la cazul Alistar (confirmat apoi de cablarea sefului din campania electorala 2009). Dar incercarea de intarire ANI ca politie politica in vederea controlarii adversarilor/neplacutilor este cu siguranta cea mai mare bila neagra a politicianului Ponta. Politia politica e rea in sine pentru ca-i corupere de vointa publica in vointa a posesorului dosarului de santaj. Pastrarea instrumentului insotita de preluarea controlului este raul cel mare … si nu-i deloc scuzabil 😦

  • semanticus says:

   @Parvan,
   Să înțeleg că, pentru tine, ”entitatea UE” este o entitate opusă electoraltului?

  • parvan says:

   Nope, sa-ntelegi ca „dezvaluirile” entitatii ANI din debutul campaniei au fost invalidate de electorat. Iar Ponta (desi teoretic isi legitimeaza functia in vot) a preferat sa raspunda comenzilor ANI si sa le ignore pe cele ale electoratului. Din doua una: ori e el insusi santajat de ANI (si atunci trebuie sa plece) ori a incercat sa perpetueze ANI ca instrument (si iarasi trebuie sa plece).

   PS: european fiind si indragostit de Europa … refuz sa confund „entitatea UE” cu ANI 🙂

 4. itmorar says:

  Cred că ponta acceptă orice reproșuri și execută ori ce cereri care țin de integritate numai și numai să nu mai audă cuvîntul PLAGIAT. Dar noi o să spunem și de acum înainte acest cuvînt! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: