Pactul pentru energie

Eu nu am inteles nimic din acest proiect- Pactul pentru energie. Se pare ca ”inițiativă își propune stabilirea unui consens între actorii relevanți ai sistemului energetic românesc” .
Din ce citesc actorii implicati sunt doar cei de stat. Proiectul nu mi se pare organizat pentru a găsi solutii pornind de la starea actuala a sectorului energetic, initiatorii se multumesc cu aprecieri generale, valabile de vreo 15-20 de ani, pentru Romania. Nu este analizata cu atentie ”STRATEGIA ENERGETICĂ A ROMÂNIEI PENTRU PERIOADA 2007 – 2020 ACTUALIZATĂ PENTRU PERIOADA 2011 – 2020”, document oficial al Guvernului roman, ca sa imbunatatim începând din punctul la care suntem acum.
Când citești ai o  senzatie de inventare a apei calde. Nu este evaluata piata energetica europeana si globala, nu se discuta aplicat, nu se dau referintele din legislatia nationala si europeana. Nu ne dam seama cine ce si in ce fel vor fi prezentate capitolele finale. Nu stim cum va fi masurat obiectivul propus de a atinge consensul intre actorii relevanti.
Ma asteptam la cu totul altceva de la un proiect al Academiei ca nu am pretentii de la Gea Strategy. Nu prea imi dau seama de ce este entuziasmat George Visan ?
Nu așa se construiește consensul.

 

Despre Claudiu Degeratu
Expert in securitate nationala, internationala, NATO, UE, aparare si studii strategice

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: