Agricultura europeană

În era agendei digitale, un acord european privind viitorul agriculturii comune ne amintește cine suntem și de unde venim. Pagina Comisiei Europene:
Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, va fi în România vineri, 28 iunie 2013, la numai doua zile după finalizarea acordului politic asupra reformei Politicii agricole comune a Uniunii Europene.
„Reforma actuală a Politicii Agricole Comune reprezintă o schimbare fundamentală în această politică. Este pentru prima oară când se ţine cont de diversitatea agriculturilor din 27 de state europene, cu interese comune, dar și cu istorii și nevoi diferite. De aceea, specificităţi româneşti precum fermele mici, agricultura în zona de munte, aspecte care ţin de structura fermelor, de gradul diferit de dezvoltare pe sectoare agricole, de nevoile de investiţii şi modernizare în mediul rural, toate acestea se regăsesc în pachetul de reformă a politicii agricole comune. Este o șansă extraordinară pentru ca România să-și dezvolte competitivitatea, calitatea și valoarea adăugată în agricultura și economia rurală” – a declarat Dacian Cioloș, Comisar european pentru agricultură și dezvoltare rurală.
România este prima țară în care comisarul european va prezenta rezultatele negocierilor intense, ce au durat aproape doi ani, între Comisia Europeană, Consiliul de Miniștri și Parlamentul European.  Înaltul oficial european se va întâlni cu senatorii și deputații membri în comisiile de agricultură din Parlamentul României, cu ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Daniel Constantin, precum și cu reprezentanți ai organizațiilor agricole.
Vineri, 28 iunie, de la orele 13:00, comisarul Cioloş va susţine o conferinţă de presă la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene din strada Vasile Lascăr 31.

 

Despre Claudiu Degeratu
Expert in securitate nationala, internationala, NATO, UE, aparare si studii strategice

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: