Think tank de România

După seria Banipierduți 1 și Banipierduti 2, apropo, acum observ că Banipierduți este în lista Parteneri SNA (Strategia Națională Anticorupție) pe pagina Ministerului Justiției (vezi captura 1) dar pe pagina Banipierduți.ro la capitolul Despre această calitate nu este trecută ? De ce ? Este ceva atât de minor să nu menționezi că ești partener cu o agenție guvernamentală  ? mai ales că partenerii trecuți pe o pagină ofcială guvernamentală au șanse foarte mari să  primescă de fapt finanțare.
Captura 1- Minsterul Justiției

captura Min. Justitiei

Captura 2 – Banipierduți

banipierduti.ro despre bani pierduti

 

 

Un alt partener al Ministerului Justiției este Institutul de Politici Publice, institut care a elaborat pentru Ministerul Justiției proiectul  Condiţiile şi provocările procesului de adoptare a politicilor publice din România – politica de comunicare publică –
SMIS 35492, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative şi implementat de către Institutul pentru Politici Publice (IPP)
Vă dau doar un exemplu de ce studii se recepționează pe mulți bani de către statul român. Studiul IPP se încheie cu un capitol de concluzii intitulat 6. Concluzii. Proceduri standardizate de eficientizare a procesului de consultare publică.
Citez din capitol:
p. 29 Printre măsurile urgente pe care ar trebui să le adopte în perioada următoare  autorităţile publice de la toate nivelurile şi care nu necesită modificări legislative se numără:
Deci după un studiu național privind un interval de 10 ani de evoluție a politicilor publice singurele propuneri care le vin în minte autorilor IPP sunt doar niște măsuri care nu necesită modificări legisaltive.
Hai să vedem dacă este așa, adică să citim căteva măsuri propuse de aceștia:
p. 30 Stabilirea concretă a etapelor procesului de consultare, cu transmiterea de informaţii periodice privind input-urile primite şi stabilirea momentului organizării unei dezbateri publice astfel încât documentul supus dezbaterii să fie în forma aproape finală;Greșit, necesită legiferare.
p. 30 Impunerea unor sancţiuni concrete pentru cei care nu respectă procedura de consultare, mai ales, direct pentru funcţionarii responsabili de acest lucru; – Greșit, necesită legiferare.
p. 30 Formarea periodică obligatorie a funcţionarilor cu responsabilităţi în comunicare. Greșit, necesită legiferare.

 

În loc de concluzie, intenționam să vă întreb dacă am dreptate ? dar nu întreb, pentru că nu vă interesează.

Despre Claudiu Degeratu
Expert in securitate nationala, internationala, NATO, UE, aparare si studii strategice

3 Responses to Think tank de România

  1. fish says:

    haha, te-au cam scos putin din pepeni 😀

  2. Pingback: Consiliul Național de Integritate pe înțelesul ongiștilor | Semanticus Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: