Think tank de România
14 august 2013 3 comentarii
După seria Banipierduți 1 și Banipierduti 2, apropo, acum observ că Banipierduți este în lista Parteneri SNA (Strategia Națională Anticorupție) pe pagina Ministerului Justiției (vezi captura 1) dar pe pagina Banipierduți.ro la capitolul Despre această calitate nu este trecută ? De ce ? Este ceva atât de minor să nu menționezi că ești partener cu o agenție guvernamentală ? mai ales că partenerii trecuți pe o pagină ofcială guvernamentală au șanse foarte mari să primescă de fapt finanțare.
Captura 1- Minsterul Justiției
Captura 2 – Banipierduți
Un alt partener al Ministerului Justiției este Institutul de Politici Publice, institut care a elaborat pentru Ministerul Justiției proiectul Condiţiile şi provocările procesului de adoptare a politicilor publice din România – politica de comunicare publică –
SMIS 35492, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative şi implementat de către Institutul pentru Politici Publice (IPP)
Vă dau doar un exemplu de ce studii se recepționează pe mulți bani de către statul român. Studiul IPP se încheie cu un capitol de concluzii intitulat 6. Concluzii. Proceduri standardizate de eficientizare a procesului de consultare publică.
Citez din capitol:
p. 29 Printre măsurile urgente pe care ar trebui să le adopte în perioada următoare autorităţile publice de la toate nivelurile şi care nu necesită modificări legislative se numără:
Deci după un studiu național privind un interval de 10 ani de evoluție a politicilor publice singurele propuneri care le vin în minte autorilor IPP sunt doar niște măsuri care nu necesită modificări legisaltive.
Hai să vedem dacă este așa, adică să citim căteva măsuri propuse de aceștia:
p. 30 Stabilirea concretă a etapelor procesului de consultare, cu transmiterea de informaţii periodice privind input-urile primite şi stabilirea momentului organizării unei dezbateri publice astfel încât documentul supus dezbaterii să fie în forma aproape finală; – Greșit, necesită legiferare.
p. 30 Impunerea unor sancţiuni concrete pentru cei care nu respectă procedura de consultare, mai ales, direct pentru funcţionarii responsabili de acest lucru; – Greșit, necesită legiferare.
p. 30 Formarea periodică obligatorie a funcţionarilor cu responsabilităţi în comunicare. Greșit, necesită legiferare.
haha, te-au cam scos putin din pepeni 😀
@fish,
daca tot este sezonul pepenilor 🙂 la toamana, pentru ca este ziua recoltei, îmi iau câmpii.
Pingback: Consiliul Național de Integritate pe înțelesul ongiștilor | Semanticus Blog