De la demagogie la manipulare este doar un pas

Când scrii pe blog că tu crezi că ai avea o soluție pentru rezolvarea problemei câinilor din București și planul este nerealist dar îl susții până în pânzele albe se cheamă demagogie.

Dacă scrii pe o platformă cum este Contributors că ai un plan super-eficient, că ai făcut calcule, apelezi la pseudo-argumente vag manageriale, cu toate că planul este praf și pulbere, și soliciți sau mobilizezi oamenii în vederea unor viitoare acțiuni atunci aste se numește manipulare. Mai ales dacă știi că de fapt planul nu va fi pus în aplicare, obiectivul de a rezolva într-un an toți câinii din Capitală este neralist și îți pui coada pe spinare și te ridici în două picioare pe piedestalul expertizei ongiste în probleme locale.

Evident, între timp totul a murit, mai persistă o vagă urmă de viralitate, dar nu m-ar mira să apară personaje noi din spuma acestor lături de pe Contributors care să devină noii parteneri ong ai Primăriei pe probleme de maidanezi.

Ca să fie clar care este poziția mea, scriu mai jos ce cred eu că ar fi o situație dezirabilă.

Obiectivul ar fi: sa nu mai existe câini fără stăpâni în București.

Câinii sterilizați cu stăpâni să aibă cip sau carnet usor de verificat.

Pentru câinii nesterilizați cu stăpâni care au cip sau carnet trebuie să se platească o taxă anuală pentru pui indiferent dacă vor avea sau nu pui în acel an.

Câinii agresivi fără stăpâni să fie eutanasiați.

Câinii neagresivi fără stăpâni sa fie castrați, internați maxim 1 an și dați spre adoptare.

Câinii neagresivi bolnavi fără stăpâni să fie eutanasiați dupa verdict veterinar cu acte.

Alte măsuri:

Primăria să stabilească o hartă a zonelor de excludere a câinilor din București. Adică zone în care au voie doar câini în lesă

Vor fi verificate/auditate  (finaciar, legal si managerial) toate parteneriatele încheiate între Primărie și ONGuri.

Vor fi suspendate toate aceste parteneriate dintre Primărie și ONG-uri până la raportul final al controlului.

Vor avea prioritate la încheierea de parteneriate cu Primăria asociațiile profesionale, agențiile guvernamentale, institutele de cercetare și firme. ONGurle vor putea fi doar parteneri secundari și doar în domeniul promovării și susținerii unor evenimente organizate de Primărie.

Primăria își poate dezvolta propria fundație sau un serviciu de voluntariat care să fie ușor de verificat și controlat.

Poliția Animalelor trebuie regândită în plan guvernamental ca element de control.

Toate firmele de securitate și pază ar trebui obligate să introducă reguli clare privind încheierea contractelor de pază cu beneficiarii în sensul ca incintele păzite să fie libere de câini fără stăpâni. Să se ridice autorizația firmei de pază dacă în incintele păzite vor fi identificați câini fără stăpâni.

Datorită faptului că Bucureștiul este un caz special prin numărul foarte mare de câini fără stăpâni trebuie instituită o comisie de supraveghere în subordinea Guvernului care să monitorizeze municipalitatea Capitalei cel puțin 3-5 ani.

Primăria să organizeze o zi pe an Festivalul Câinilor cu Stăpâni.

Despre Claudiu Degeratu
Expert in securitate nationala, internationala, NATO, UE, aparare si studii strategice

2 Responses to De la demagogie la manipulare este doar un pas

 1. Horia Pană says:

  Dacă între demagogie şi manipulare nu-i decât un pas, atunci între prostie şi fudulie nu este decât spaţiul infinitezimal dintre călcăiele lipite în poziţie de drepţi în faţa propriei statui. Că, părerea mea, asta face Ciprian Ciucu.

  Observaţiile tale legate de eventuale soluţii sunt în regulă. Cu o excepţie. De ce să plătească taxă stăpânii care nu-şi sterilizează câinii, dar nici nu-i puiază, iar cei care-şi iau, de exemplu, 2-3 câini sterilizaţi nu?

  Poliţia Animalelor? Pe escrocul şi uzurpatorul de funcţii publice Emilian Popescu nu-l întreabă nimeni de sănătate? Poliţia Animalelor trebuie înfiinţată, nu regândită şarlatania actualului ONG.

  • semanticus says:

   Scuze, intrase in spam. Da, ai observații de gandit la ele. Taxa pentru pui ar putea fi o parghie pentru a convinge stapanii sa ii sterilizeze sau sa planifice mai bine ce fac cu puii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: