Mexica și Mexicul, limba și cu lexicul (Odă ceaunului ! )

Deci ce se vorbește în Mexic ? ! Spaniolă, multă, și nahuatl, mai puțină, dar la fel de vioaie.

Punerea politică a problemei. Adică avem rude la voi, în SUA, oricum.

O introducere scurtă sub propaganda The Mexica Movement.

Există o întrebare. Cum se spune mămăligă în nahuatl ? Simplu ! Elotamaltlapictli !

Concluzie

Se poate observa că adevărații mexicani pregăteau mămăliga învelită în foi de păpușoi, nu aveau ceaun.

Ceaunul pentru mămăligă va fi inventat în spațiul carpato-danubiano-pontic de dacii liberi. Din cercetările arheologice ceaunul de mămăligă a fost inventat cu mii de ani înaninte de ceaunul de gulaș, el era și mult mai mare, pe măsura poporului dac întins de la Caucaz la Rotterdam, ăla de gulaș era mic și prăpădit căci nu văd eu cal să care un ceaun de 10-15 kile cum era al nostru.

Ceaunul este aproape o matrice culturală românească, așa cum este halba pentru nemți și sauna pentru ruși. Daia se și spune: ”Mămăliga la teflon e ca berea la castron !” Cum nu bei bere din castron, nici mămăliga nu o faci la teflon. Daia zic că ceaunul de mămăligă este un simbol.

Dacii liberi vorbeau daca liberă, adică colocvial, doar la radio și alte mijloace de comunicare în masă vorbeau limba oficială, limba latină. În daca liberă, când se servea mămăligă haiducească se spunea ”Ia cu brânză” iar oficial, se spunea ”Mă rog frumos, amu, servus cu mozzarela ! mio carro !

Anunțuri

Despre Claudiu Degeratu
Expert in securitate nationala, internationala, NATO, UE, aparare si studii strategice

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: