Gura opoziției

Cu ocazia eșecului privatizării CFR Marfă am sesizat o bruscă revitalizare a PDLului. Partidul a scos niște trompete răsuflate care au condamnat răspicat politica guvernului.

Nu văd de unde atâta energie pentru delimitarea față de eșecul guvernului ? Obiectivele de privatizare, atât de blamate acum, au fost asumate de pe vremea guvernelor Boc. Iar aceste guverne, cu Boc în frunte, au mimat  de ochii FMIului că se ocupă de privatizare.

În realitate, Boc nu doar că nu a făcut privatizarea, dar nici măcar nu a încercat să pregătească conditiile realizării unei privatizari, adică să rezolve blocajul și datoriile acestor unități economice. Boc nu a avut curajul să refuze niște obiective impuse de FMI, scuza uzitată cu ”era criza pe noi cât casa și ne trebuia o centură de siguranță” nu ajută, FMI dorește o economie nu doar stabilă ci și sustenabilă și atractivă pentru investiții. Cum să atragi investitori când nici măcar privatizări nu vrei să faci ?

Meritul guvernului Ponta a fost că, în condițiile în care se știa că termenle sunt nerealiste pentru rezolvarea blocajului și plății datoriilor, a declanșat privatizarea. Mai departe, au și USLiștii partea lor de vină dar nici Boc și PDL nu pot fi absolviți doar pentru că acum sunt în opoziție.

După 20 de ani de proastă administrare și rotire a tuturor partidelor la putere și guvernare mi se pare foarte mare tupeul oamenilor politici să se mai  apropie de tema transporturilor în România altfel decât cu 2 tone de cenușă în cap.

Despre Claudiu Degeratu
Expert in securitate nationala, internationala, NATO, UE, aparare si studii strategice

One Response to Gura opoziției

  1. berenger says:

    da, corect, ce ti-e si cu opozitia asta: critica puterea cand ar trebui sa fie unita in cuget si simtiri cu puterea (de fapt e, si asta e grav cu adevarat)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: