Tezaur folcloric pe ritmuri de anti-corupție

Am aflat că șeful unui servicu anti-corupție din Ministerul Dezvoltării Regionale, Ioana-Maria Ardelean, este de fapt un membru de partid  al PNL, membru cu acte în regulă.

Nu mă interesează că a fost solist de muzică populară, mergea orice la stadiul de brambureală guvernamentală actuală.

Dar mă interesează altceva, din declarația de avere am observat că Ioana-Maria Ardelean, FUNCȚIONAR PUBLIC în Minister:

– devine șef de cabinet al ministrului dar declară că primea și salariu de al partid, de la PNL, tot pe un post de conducere.

– are statut de PFA (declară în scris că a câștigat și bani din consultanță) – Persoana fizică autorizată dar era numită membră în Consilii de Administrație unde aprobă contracte.

Mi se pare că este un conflict clar de interese, se încalcă atât statutul unui funcționar public dar și norme elementare de prevenire a corupției și traficului de influență în Guvern.

Cum s-a ajuns aici ? simplu, Hotărârea nr. 1/2013 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice emisă oficial în ianuarie 2013 prevede la Art. 11 litera a) trecera în subordinea Ministerului a Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici.

Adică Agenția care verifica corectitudinea anagajărilor funcționarilor publici din Guvern a ajuns să fie la același nivel cu un simplu Serviciu anti-corupție condus de o membră de partid și nu de un funcționar public de carieră. Aici se vede clar un eșec major al ideii de funcționar public în România, cât de jos au fost coborâte standardele de integritate și cât de ușor poți să pui pe butuci singura instituție profesională a funcționarilor publici din Guvern.

 

 

Despre Claudiu Degeratu
Expert in securitate nationala, internationala, NATO, UE, aparare si studii strategice

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: