Intră Ardelean, se pregătește Teodorovici Bogdănel Mădălin

Cazul Ardelean nu este unic în ministerul domnului Liviu Dragnea. Dar întâi încă o mică precizare.
Poate nu a fost clar ce am vrut să spun despre Ioana-Maria Ardelean în postul anterior. Vedeți mai jos.
Un comunicat recent al Ministerului:
”Potrivit comunicatului de presă, structura condusă de Maria Ardelean nu are responsabilităţi în domeniul controlului modului în care sunt utilizate fondurile europene la nivelul ministerului.”
Și totuși la un moment dat, într-un document intern se preciza:
”Persoanele cu rol de decizie din cadrul autoritatii contractante, în ceea ce priveste organizarea, derularea si finalizarea procedurii de atribuire sunt: Shhaideh Sevil- secretar de stat; Matache Iulian-Ghiocel – Secretar de Stat; Marian Niculescu-Secretar General; Ionela Vasile- Şef serviciu, Serviciul Avizare Acte Normative; Melania Rusnac -Director, Direcţia Buget,Finanţe Contabilitate; Laura Coman-Şef serviciu, Serviciu Achiziţii Publice; Ioana Maria Ardelean-Şef serviciu, Serviciu Anticorupţie. ”  
La un moment dat, probabil prin vară, s-a încercat să se dreagă busuiocul și Ardelean nu mai apare clar în procedură, dar nu se știe…
În plus se știe altceva, cum spuneam, cazul Ardelean nu este singular în Ministerul dezvoltării regionale.
Este vorba despre Teodorovici Bogdănel Mădălin, fiul minstrului fondurilor europene, Bogdan Teodorovici, care din simplu consilier a ajuns în aprilie 2013 Director al Direcției Constatare și Stabilire Nereguli din cadrul Direcției Generale Programe Europene.
Marius Mina a semnalat primul, el a tras un semnal de alarmă în aprilie, dar îl considera pe Bogdănel fratele ministrului și nu fiul – Eugen Orlando Teodorovici , frate pentru frate
Bogdănel, directorul, apare în lista ”Persoanele cu rol de decizie din cadrul autoritatii contractante, în ceea ce priveste organizarea, derularea si finalizarea procedurii de atribuire.” pusă nonșalant pe toate paginile de achiziții.
Două obesrvații:
– un responsabil pe problema controlului și constatării neregulilor nu poate fi pus în grupul celor care aprobă prin procedură atribuirea unor contracte, Bogdănel poate,  prin logica managementului proiectelor, doar să verifice neregulile după derularea contractului.
– un responsabil pe problema controlului fondurilor structurale la nivel ministerial nu poate să aibă o legătură de rudenie apropiată cu ministrul fondurilor europene din Guvernul României.
Cu două asemenea cazuri flagrante în curtea ministerului este greu să nu recunoști că toată Autoritate de management a Ministerului Dezvoltării Regionale este de fapt o mare vulnerabilitate.
Evident că această vulnerabilitate a fost trecută sub preș, cumpărată cu bani, pentru a nu apare în diferite rapoarte scrise de vestite fundații, institute de analiză a fondurilor europene, de Românii Curate.
De exemplu, despre Ardelean și Teodorovici fiul nu veți găsi nimic în rapoartele făcute de mântuială plătite degeaba din bani europeni, cum ar fi:
– o jale de studiu – Fonduri europene vulnerabile, Bine Societatea Academică Română, bine Structural Consulting Group ! halal să vă fie, să vă spălați cu el pe cap dar să dați banii înapoi că studiul nu face 2 lei, nu, 10 bani nu face !
– un alt studiu – Raport IPP: Eşecul absorbţiei fondurilor UE, cauzat de incompetenţa ministerelor de resort, pentru IPP problemele sunt teorietice, vagi, tehnice, la IPP  problema este lipsa de competență, nu corpuția, nu nepotismul, nu aranjamentele.
– alt balet prin bălăriile demagogiei naționale – Dezbatere; Punctele de vedere al reprezentantului Ministerul Fondurilor Europene si ale expertilor; Semnal: Programarea financiara 2014-2020: IPP propune cinci pasi cruciali. Evident Euractiv și din nou IPP, nu au timp să denunțe corupția fondurilor europene, așteaptă și ei să le fie cumpărată expertiza, că doar nu or să se certe la cuțite cu Teodorovici Bogdănel Mădălin pentru o chestie minoră.
Mă opresc aici cu lista, care ar putea continua destul de mult, a celor care coafează realitatea urcați pe purcoiul de euroi, exultând de expertiză, competență și grija de viitorul neamului.

Despre Claudiu Degeratu
Expert in securitate nationala, internationala, NATO, UE, aparare si studii strategice

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: