Genialitatea cercetării militare și a industriei românești nu are margini

Cică avem deja un SUV Dacia Duster ”echipat pentru Armată” – Dacia Duster militar: Toate detaliile despre SUV-ul de Mioveni echipat de luptă de la Realitatea.

 

Hahahaa, bine că nu au făcut o bicicletă-crucișător. Păcat că Dusterul nu are și bucătărie mobilă, radar anti-rachetă și antenă DigiTv, să știm o treabă.

Penibilul ia forme grotești la MApN- dupa 10 ani de Afganistan, loc in care blindajul face diferența, ministrul Apărării si restul șefilor de pe acolo, au tras concluzia că ne trebuie Dacii kaki pe care punem mitralierele supradimensionate aflate în stoc si să iesim cu ele doar la 1 decembrie. Pe asta au dat banii, să arate „genialitatea” experților noștri in a concepe arme de paradă.
Citiți și asta, radactorii realizează că singurul avantaj al Daciei cu mitralieră ar fi intimidarea :))) Deci nu ar fi bună pentru Armată ci pentru trupele de graniță ! Bani duși pe apa Sâmbetei din bugetul Armatei pentru un concept inutil dpdv militar. Se vede și în poză că mitraliera execută foc la un unghi care să destabilizeze toată creația.

Adică asta ar fi marea prioritate în cercetarea militară românească și în industria de profil

Momentan, acest proiect pare o solutie buna pentru zonele de granita. Pentru ca principalul atuu al acestei masini este puterea de monitorizare si observare pe timp de noapte, nicidecum puterea de asalt. Mitraliera fiind insa folosita in scopuri de intimidare sau pentru oprirea celor care vor sa treaca fraudulos granita sau sa faca trafic. Insa in conditii reale de razboi, cum ar fi fronturile din Afganistan sau Irak, acest Duster ar avea nevoie de mai mult blindaj pentru a putea face fata conditiilor de razboi de acolo. Insa, fiind vorba de un prim proiect, avem convingerea ca in viitor vom vedea masina romaneasca adaptata mai bine pentru a putea fi un eventual produs demn de luat in considerare de catre fortele armate din toata lumea.

Pentru mai multe detalii vizitati-ne la: http://www.4tuning.ro/concept-car/dacia-duster-army-totul-despre-suv-ul-romanesc-de-razboi-21117.html

 

Anunțuri

Despre Claudiu Degeratu
Expert in securitate nationala, internationala, NATO, UE, aparare si studii strategice

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: