Dana Blându zgârie rău, la onoarea educației

În octombrie 2013 am scris despre inițiativa lucrativ-profitabilă a madamei Alina Gorghiu privind after-schooluri – Ultima modă de țeapă la români: after-schoolul fără școală ulterior, PSD, prin Ecaterinei Andronescu, a spus stop inițiativei în Parlament, spre onoarea dânsei și a partidului din care face parte. Atunci scriam:
Citesc știri despre recentele opinteli vag intelectual-politice ale unor reprezentați din Parlamentul nulităților, se dorește inființarea de after-schooluri pe cuprinsul patriei noastre. Evident vor fi private, vor fi la biserici, vor fi prin Băneasa, Pipera, Cartierul francez, vor fi pe te miri unde dar nici Guvernul plin de competenți, nici Palamentul și nici altcineva nu își pun problema organizării de after-schooluri chiar în ȘCOLI ?!?!!?
Acum, cu cazul Danei Blându, aflăm că respectiva profesoară are două after-schooluri, în Băneasa și Pipera. QED Că se comportă la clasă ca un antreprenor veros care își protejează poziția prin spăgi date altor colegi sau șefi din școală, samd.
În sectorul 1 București, după anumite liste, ar exista 18 școli de stat cu program de after-school, dintr-un total de 72 de școli de stat
În același sector 1 există 12 after-schooluri particulare .
Pentru viitor,  particularii vor accesa mai ușor fondurile europene destinate after-schoolurilor, se vor mișca mai ușor dacât școlile de stat înglodate în probleme birocratice și administrative, vor da șpăgi și vor avea protecție politică. Nu spun că toți vor face la fel dar nici că vor și toți ușă de biserică. Avem deja acest precedent.
Pe scurt câteva obervații:
– când ai două sedii în Pipera și Băneasa nu ești chiar oricine, ai protecție, inclusiv politică, în spatele Danei Blându este un întreg sistem bazat pe bani și afaceri. Un sistem care se pregătește pentru a dezvolta o schemă financiară cu fonduri europene ajutat de inițiativa madamei Alina Gorghiu pentru a trece legi dubioase prin Parlament. Nu orice profesoraș primește autorizații pentru două sedii în aceeași zone. Acum vedem doar vârful icebergului.
– este în dezinteresul școlii de stat să ai profesori în sistem cu firme educative personale, cu scoli primare particulare și after-schooluri.
– ar fi de dorit ca fiecare scoală primară de stat să aibă after-school și profesorii să fie plătiți suplimetar. Cei plătiți la after-schoolul de stat să nu poată avea și normă la particular.
– after-schoolurile fără școală de stat ar trebuie sa fie permise, ca excepții, doar dacă există un set de condiții obiective care vizează strict satisfacerea intereselor unor comunități.
– profesorii ar trebui să opteze, ori la stat ori la particular, altfel se vor perpetua schemele de căpușare.

 

Anunțuri

Despre Claudiu Degeratu
Expert in securitate nationala, internationala, NATO, UE, aparare si studii strategice

One Response to Dana Blându zgârie rău, la onoarea educației

  1. Andrei says:

    Cati bani invart astfel de oameni de nimic…Cum fac mici averi pe spatele oamenilor care isi doresc o educatie buna pt copiii lor si cum nu li se va intampla nimic niciodata, pentru ca sistemul nostru este defect…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: