Politice la zi

Reacția ICCJ la declarațiile premierului Victor Ponta nu trebuie să ne încurajeze, aceasta este, de fapt, cântecul de lebădă. Un fel de ”să nu se spună că nu am tras semnalul de alarmă că după aia vedem noi cum o întoarcem”.

–––-***–––––

La posibila ofertă politică a României pentru Moldova, ideea președintelui Băsescu, ar fi două comentarii de făcut, mai precis se poate explica în două feluri:

Prima, am mai scris, este doar o platformă pentru partidul Mișcarea populară, un mod de a atrage voturi.

A doua, conturată după ce am mai văzut niște declarații și mai ales reacții de la Chișinău, ar putea fi o intervenție a președintelui într-o serie de negocieri discrete tripartite UE-Rusia-Moldova. În context Băsescu vine cu un mesaj maximal, oferind o posibilă poliță de asigurare pentru Moldova. Dacă negocierile tripartite vor merge într-o direcție contrară intereselor negociatorilor de la Chișinău atunci, aceștia vor avea măcar un plan B. Cât întărește poziția de negociere a Moldovei acest joc al lui Băsescu este greu de evaluat. Probabil vor mai apare și alte elemente publice și ne vom da seama dacă Rusia începe să accepte un compromis și nu să joace doar la blocaj.

––––-****––––

Am văzut mesajul lui Sebastian Ghiță privind discuțiile pentru preluarea unor firme, pagini media. Aceasta confirmă că PSD nu se bazează doar pe trustul Intact și, în plus, vor o soluție de rezervă pentru o soluție de avarie în caz că se deșiră candidatura lui Crin la președinție. Frenezia contractelor atribuite firmelor lui Ghiță a fost de fapt o pușculiță electorală pregătită în 2013.

Reclame

Despre Claudiu Degeratu
Expert in securitate nationala, internationala, NATO, UE, aparare si studii strategice

2 Responses to Politice la zi

  1. Conte says:

    Am si eu o intrebare care nu are legatura cu postarea de azi: cum poate comenta Iancu ionut articolele tale? 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: