Consiliul de administrație ROMATSA – modelul de eșec CFR Marfă & TAROM

Dacă nu știați, în Consiliul de administraţie ROMATSA șef este Cristian Ghibu  – referințe aici

Toată lista membrilor selectați o aveți mai aici dar și mai jos.

Cristian GHIBU – Preşedinte – Secretar de Stat Ministerul Transporturilor

Aleodor FRÂNCU – Membru – Director General ROMATSA

Bogdan COSTAŞ – Membru

Carmen RADU – Membru

Valentin Dumitru CIMPUIERU – Membru – Director General Adjunct Tehnic si Dezvoltare Romatsa

Elena DOBRAN – Membru

Marioara NIŢU – Membru – Reprezentant – Ministerul Finanțelor Public

Aceștia și în mod special Aleodor Frâncu au protejat și au aprobat în cea mai criminală ignoranță scăderea standardelor de siguranță.

Toți aceștia au aprobat și derularea unui așa zis execițiu (vezi și video la acest link), să vă țineți bine, de căutare salvare în mai 2013. Un exercițiu în buna tradiție a birocrației românești, din imagini veți observa că de fapt ROMATSA nu a existat în acest exercițiu. Au fost doar cei de la Armată, IGSU, SMURD, ștăbimea de la ROMATSA era doar cu numele.

Conferinţa Internaţională Search And Rescue 2013

În intervalul 21-23 mai 2013 s-a desfăşurat la Bucureşti, sub auspiciile Biroului Regional ICAO EUR/NAT, respectiv a Conferinţei Europene pentru Aviaţie Civilă şi organizată de RA ROMATSA, Conferinţa internaţională SAR (Search And Rescue – căutare şi salvare în cazul accidentelor de aviaţie civilă).

Conferinţa a fost prezidată de către domnul Cătălin RADU, Preşedintele Conferinţei Europene pentru Aviaţie Civilă, şi a beneficiat de prezenţa domnului Luis Fonseca DE ALMEIDA, Directorul Biroului Regional ICAO EUR/NAT şi a domnului Salvatore SCIACCHITANO, Secretarul Executiv al Conferinţei Europene pentru Aviaţie Civilă, precum şi de un număr mare de participanţi din ţară şi din 9 ţări europene.

În cea de-a doua zi a conferinţei (miercuri 22 mai), participanţii au asistat la desfăşurarea „Exerciţiului de căutare şi salvare SAR-2013”, prevăzut în Planul anual de activităţi al Comitetului Naţional. La exerciţiu, care s-a desfăşurat în Judeţul Prahova (zona Păuleşti – Plopeni), au participat unităţi SAR din: Statul Major al Forţelor Aeriene, Inspectoratul General pentru Aviaţie al MAI, SMURD, Inspectoratul Judeţean Prahova pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Prahova, Poliţia şi Jandarmeria Judeţeană Prahova cu 275 persoane de diferite specialităţi şi profesii, 4 elicoptere, 17 maşini de pompieri şi 12 ambulanţe.

În loc ca vestitul Consiliu de Administrație în frunte cu Ghibu să ceară o evaluare serioasă înternațională a centrului SAR, au preferat să cheltuie banul public pe un exercițiu de paradă, cu invitați străini. Iar la nici 9 luni tot managementul ROMATSA și echipa SAR să pice cel mai serios examen real.

Raportul de activitate ROMATSA 2013, semestrul 1, care cuprinde șiexercițiul SAR,  semnat de secretarul de stat Ghibu,este unul laudativ, superficial și fără o concluzie.

Raport de activitate ROMATSA Semestrul I 2013.

Un Consiliu de Administrație criminal a patronat și protejat o stare de lucruri dezastruoasă. Nu mă aștept însă ca membrii Consiliului să fie anchetați, politic ar sări în aer multe grupuri de interese.

Reclame

Despre Claudiu Degeratu
Expert in securitate nationala, internationala, NATO, UE, aparare si studii strategice

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: