Scenarii pentru Ucraina

Pentru că evenimentele din Ucraina releva intrarea într-o nouă etapă a instabilității politice și pentru că pe plan extern se amplifică numărul de consultări și navete diplomatice, încerc să vă sugerez câteva scenarii.

scenarii Ucraina

Despre Claudiu Degeratu
Expert in securitate nationala, internationala, NATO, UE, aparare si studii strategice

8 Responses to Scenarii pentru Ucraina

  1. Jax says:

    Cuvântul numitor comun: Putin. Foarte probabil:)

  2. bmagla says:

    Scenariul „Turcia” cu relatii economice stranse cu UE/Rusia , politic, de facto, o semidictatura, tolerata de democratiile Vestice, cred ca place la toti, inclusiv la ucrainieni. Cum zic rusii la „troika” facuta din doua sau patru? :)))

  3. kasius1 says:

    E dificil in Ucraina asta.
    Pentru ca populatia e impartita cam 50-50% intre rusi si UE.
    Opozitia e puternica cita vreme au un scop comun.
    Razboi civil? Nu cred. Oamenii par a fi cu mintea pe umeri din ce am citit. Spiritul de turma parca nu e atit de puternic acolo.
    Ce o sa fie? O sa fie in continuare o zona instabila politic. Pentru ca asa vor rusii. Si pentru ca atunci cind 50% din populatie e rusofona (sper ca e corect termenul) nu e atit de greu.
    Americanii isi baga degeaba coada acolo. Fara taica Putin nu misca nimic.
    Vor obtine o promisiune ca peste vreo doi ani UE se va intoarce cu o noua propunere de initiere a negocierilor in vederea aderarii. Si cam atit. Confilctul de acolo se va rezolva prin adierea de vint vint european pe la nasul opozitiei si vreo doua trei legi care vor arunca probleme curente in viitor.
    Putin nu isi va lua mina niciodata de la astia. Plus ca pe acolo comunistii aplica fix politica tip Putin. Intimidare, hartuire si inscenari pentru tot ce misca contra curentului. Fara jena si pe fata.

    • semanticus says:

      deci un fel de conflict inghețat, parțial dezghețat

    • kasius1 says:

      Cam asa ceva. E un fel de situatie fara un cistigator clar vreodata. Si astia par a fi oameni care se mobilizeaza pentru orice neplacere. Spre deosebire de noi care primim legi si OUG-uri nesimtite fara nici o problema.

  4. Heisenberg says:

    Vad ca au inceput sa gaseasca droguri si dolarii lui Ratiu in sediile de partide de opozitie. Se lasa cu lege martiala sau aduc minerii din partea de est, ruseasca :)))

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.