PDL, PSD, Huawei, Frecăței

Toți chinezii seamănă între ei, la fel și politicienii români. Remarc asta după ce ieri președintele Traian Băsescu a băgat puțin în seamă firma Huawei.

„Am solicitat azi si am primit memorandumul semnat de ministrul Nica (ministrul pentru Societatea Informationala, Dan Nica – n.r.) cu Huawei din China. Ii multumesc ca mi l-a transmis, semnarea memorandumului e aprobata de premierul Ponta. Din lecturare, am inteles foarte bine de ce vrea STS la Guvern. Acum s-a dezlegat enigma, e clar ca angajamentele cu firma chineza l-au obligat pe Ponta sa largeasca spectrul de oferte pentru aceasta firma”, a afirmat seful statului intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Cotroceni.via Hotnews

Același președinte Băsescu nu a reacționat în trecut la intrarea Huawei pe piața internă.

2011- Guvernul Boc:

Compania chineză Huawei va investi, în România, circa 200 de milioane de euro până în 2014, principalele proiecte fiind Centrul European de Proiectare Huawei din zona Pipera precum şi realizarea unei reţele de fibră optică la nivel naţional, în colaborare cu Transelectrica SA, potrivit informaţiilor furnizate de MECMA.

Inaugurarea Centrul European de Proiectare Huawei în zona Pipera, de lângă Bucureşti, este programată pentru februarie 2012.  via Energie.

„Ministrul Ion Ariton i-a felicitat pe reprezentantii Huawei pentru planurile de investitii si i-a asigurat de sprijinul pe care Guvernul Romaniei il acorda companiilor care investesc in Romania”, se mentioneaza intr-un comunicat transmis sambata. via Business24

Evident, președintele, nu chestionează modul în care STS ”a beneficiat” de ”avantajele” unor contracte derulate de firme românești. La accidentul din Apuseni s-a văzut din plin, chiar în tușe grotești, cum au încercat toți liderii noștri  să acopere, să evite implicare unor firme românești la ROMATSA, STS și la MAI.

În 2011 nu mai era vorba de a proteja după standarde europene cea mai importantă rețea de infrastructură strategică din România – Transelectrica, în 2014 brusc devine o problemă de securitate națională.

Și, tot, evident, în următoarele zile, un șef de serviciu secret din România ne va explica în presă cât, de ce și în ce fel ? este importantă protecția infrastructurii critice din România și cum au făcut ”totul”, el și serviciul pe care îl conduce, și numai lucruri bune, și dăi și luptă și dăi și luptă…

De ce ?

Reclame

Despre Claudiu Degeratu
Expert in securitate nationala, internationala, NATO, UE, aparare si studii strategice

2 Responses to PDL, PSD, Huawei, Frecăței

  1. Jax says:

    Mai bine aducem turci. Turcul plateste:)

  2. semanticus says:

    plateste turcu dar si comandă muzica :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: