Mândria de a fi tanc românesc

În aceste momente istorice pentru țară, când armele războiului (sic) se aud zăngănind la fruntariile de Răsărit ale Patriei, când Țărișoara noastră deplânge la uniso, pe 3 voci, plecarea lui Reghecampf la păgâni iar demisia lui Crin agită apele pe Dâmbovița mai dihai decât tsunamiul din Pacific, o rază de speranță, o geană de certitudine, o dulce presimțire ne animă orizontruile și visele de preamărire și binemeritată satisfacție. Viitorul este aproape, trecutul nu mai este, prezentul nu contează !

Tancul românesc sfidează limitele spațio-temporale, legile fizicii și chiar ale termodianamicii !

Tancul românesc a învins tancul american !

Sprințar, inteligent, descurcăreț, TR-85, cunoscut printre tanchiști cu apelativul de Bizonul, a uimit crema culturii tanchiste universale și europene. Nemții se trăgeau de bretele uimiți de performanțele Bizonului, americanii comentau ciudoși și numărau Abramsurile doborâte nonșalant de uimitorul nostru Bizon ! Doar bulgarii se bucurau ! E de-ai noștrii !

Bizonul romanesc a invins in lupta Abrams-ul americanilor

Pentru prima oara dupa cel de-al doilea Razboi Mondial, o masinarie romaneasca de razboi a iesit din tara, pentru a participa la un exercitiu militar din Germania, la care participa 14 state. Abrams si Bizonul: cel mai puternic tanc din lume fata in fata cu cel romanesc. Militarii romani admit ca au avut emotii. Stiau insa ca se pot baza pe Bizon. „Am plecat putin cu emotii, cu emotia romanului ca altii sunt mai buni, dar nu a fost asa. Alaltaieri, camarazii mei cu sase tancuri au doborat opt Abrams-uri din 11. Am vorbit cu un american care era vadit iritat”, spune un militar roman pentru Digi 24.

Despre Claudiu Degeratu
Expert in securitate nationala, internationala, NATO, UE, aparare si studii strategice

2 Responses to Mândria de a fi tanc românesc

  1. Wedzee says:

    Dupa ce am tăiat cu laseru’ tancurile rusești acu’ fro’ șaptej’dani, a venit si rândul americanilor… Clar ca romanii îs cel mai „jmecher” popor de pă planetă.

  2. Liviu says:

    articolele de genul celor de pe Digi au rolul lor de propaganda ca si asa suntem vai de capul nostru, insa tancul romanesc Bizon nu este decat o versiune modificata si rasmodificata vechiului TR 55, vai de capul nostru sa fim nevoiti sa le folosim pe timp de noapte in real world. La cu totul altceva am fost buni foarte foarte buni si anume aparare antiaeriana si sisteme de interceptare dar s-a reusit punerea la pamant a acestora cu largul concurs al unora interesati.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: