Suspendata de la Mihai Bravu

Duminică a fost inaugurat pasajul suprateran de la Mihai-Bravu Splaiul Unirii. Este un pas foarte mare înainte. Dar ma niște observații. Acum avem doar jumătate de pasaj, pentru că se construiește altul în paralel. Ca și la cel din Pipera, au construit ca în anii  50-60 adică avem un pasaj cu câte O SINGURĂ BANDĂ pe sens.

Sub pasaj avem sens giratoriu dar avem și o mare problema. Tramvaiul trece la nivelul solului, prin sensul giratoiu, adică o problemă în plus. În loc să treacă tramvaiul pe sus ca să mai decongestioneze traficul, acesta va avea fluxul său semaforizat prin sensul giratoriu.

Și mai problematic va fi traficul pe sensul de la nivelul solului de pe partea cu blocurile apropiate. Cine trece pe acolo a observat că trotuarul va dispare altfel nu pot fi construite 2 benzi standard pe lângă pasaj fara sa reducă din trotuar.

De separarea benzilor la venirea dinspre Piața Berceni nu vreau sa mă gândesc. Geniul ingineresc românesc a rămas la faza ”ne înțelegem noi când ajungem la pod”.

Pe pasaj nu există bandă de siguranță, nu există refugiu, nu sunt scări de evacuare sau de intervenție, mai ales pe cota maximă. În caz de accident, urgențe, evacuarea de pe pasaj va fi lentă și periculoasă pentru pasagerii care ies din mașini și vor merge pe carosabil. Deci Astaldi, constructorul, mai are de învățat, că nu am pretenții de la cei din Primăria generală.

PS: Poza de mai jos furnizată de clipul oficial al Primărie nu este corectă. Blocurile nu sunt la nivelul carosabilului, sunt pe o cotă mai înaltă iar trotuarul este deja distrus pe o porțiune destul de mare. Cu al doilea pasaj construit, probabil nu va mai exista trotuar.

Sursa foto.

 

 

 

 

 

Anunțuri

Despre Claudiu Degeratu
Expert in securitate nationala, internationala, NATO, UE, aparare si studii strategice

2 Responses to Suspendata de la Mihai Bravu

  1. Dan G says:

    Am spus-o de nenumarate ori: acest pasaj nu isi avea rostul. Circulatia era acceptabila. Drumul meu zilnic spre / de la serviciu trece pe aici. Inainte de inceperea lucrarilor eu nu-mi aduc aminte sa fi stat vreodata mai mult de doua ori la semafor.

    • semanticus says:

      Da, am fost si eu mirat ca au demarat un asa proiect. Poate are legătură si cu anumite proiecte de noi blocuri, sa dezvolte zone de pe Splai, cine stie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: