Mișcări în UE

Știrea zilei de ieri a fost semnalul public dat de premierul italian Matteo Renzi că ar putea trece în tabăra Germaniei, tabără pro-Jean-Claude Juncker, candidatul Popularilor (PPE)la presedintia Comisiei Europene. Evident, Italia pune condiții de natură economică Germaniei, preocupată fiind de efectele austerității impuse de Berlin.

În general, politica italiană la UE a fost și este destul de discretă, dar nu atât de discretă încât să nu joace un rol important. Roma reprezintă neoficial cam toată Europa mediteraneană și nu lipsește din proiectele europene majore: comunicații, industria aero-spațială, transporturi și securitate maritimă.

Cred că semnalul italian este unul de cotitură în negocierile din UE pentru președinție și probabil este semnalul că Londra va trebui să aleagă ”the second best option”. adică să primească concesii europene în domenii economice și mai ales pe dimensiunea militară și de securitate europeană, un alt subiect sensibil pentru Londra.

Fondatoarea primului brand românesc de dermocosmetice organice fabricate în laboratoarele din Franţa, a ales Parisul, capitala frumuseţii, pentru lansarea oficială a produselor.

Citeste mai mult: adev.ro/n7cqvr

Anunțuri

Despre Claudiu Degeratu
Expert in securitate nationala, internationala, NATO, UE, aparare si studii strategice

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: