Parlamentul României, această instituție fundamentală

Parlamentul Nulităților României, obosit de atâte sesiuni. de zi și de noapte, dedicate demisiei președintelui, anivesărilor omagiale, legilor cu dedicație și altor jocuri de glezne, cu Tăriceanu și Zgonea la pedale, că la volan e clar altcineva, ratează magistral o inițiativă parlamentară europeană.

Pe scurt, 16 țări membre UE, printre care și toate țările din Europa de Est, sunt semnatare ale unei scrisori adresate comisarului pentru comerț De Gucht privind recunoașterea rolului parlamentelor naționale în ratificarea Tratatul transatlantic de liber schimb. Scrisoarea o aveți aici. După cum puteți osberva semnatari sunt șefi ai Comisiilor de afaceri europene din Parlamentele naționale. Din parlamentul nulităților din România nu a fost nimeni în stare să semneze, nu a fost nimeni întrebat, Bucureștiul nu însemnă nimic în relația SUA – UE. Asta reiese din acest moment penibil pentru noi, parlamentarii noștri sunt complet ignorați la nivel european.

La noi semantari ar fi trebuit să fie Radu Bogdan ŢÎMPĂU (PNL) la Camera Deputaților, personajul Țîmpău nu are nici măcar O SINGURĂ inițiativă legisaltivă (verificați aici) privind afacerile europene, este un parlamentar ZERO BARAT în subiectul acesta. Draga Johanis, să vă spalați sănătos cu el pe cap și să vă fie de bine.

La Senat, șefă de comsie, o altă nulitate, Anca Boagiu, LIPSĂ inițiative de natură europeană. Verificați aici. Domnu Johanis, viitorul șef PNL-PDL, după șamponul Țimpău să vă șamponați pe cap cu Boagiu, să aveți noroc în politică.

Parlamentul Nulităților a rămas corijent și la acest capitol, această instituție complet parazitată, nu mai poate recupera deficitul de competență, ne condamnă la pierderi economice pe termen lung și grevează și mai mult imanginea României de voce care nu contează la Bruxelles.

Nu mă aștept nici ca guvernul sau competenții de la MAE să încerce să dreagă busuiocul în ceasul al 13-lea, nu mai are rost, jocurile sunt făcute. Ne mai rămân doar mimările grotești de apartenență formală la diferite grupuri politice europene care văd și înțeleg profund sensul unor procese.

Reclame

Despre Claudiu Degeratu
Expert in securitate nationala, internationala, NATO, UE, aparare si studii strategice

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: