Criză de evenimente internaționale la Guvern

„La Beijing trebuie sa ai si o colaborare politica ca sa se deblocheze colaborarea economica”, a spus Ponta. Premierul pleacă iar în China dar nu văd noi proiecte sau noi inițiative de nivel înalt, sunt doar sectoriale și nici alea nu sunt prea clare.

Premierul ar trebui să își înființeze și un birou al Guvernului român la Beijing, că mai are puțin și începe să conducă România din China.

Să te duci pentru a constata că proiectele se și implementează mi se pare că e o tichie de mărgăritar. Ce mai urmează? vizită de constatare la jumătatea termenului de implementare, vizită la 3/4 din implementare. Toată chestia asta miroase a campanie electorală nu a strategie economică. O fi bună și asta dar zilele guvernului Ponta sunt numărate (în sensul că Victor Viorel Ponta va ajunge președinte și evident vom avea alt șef de guvern) și rezultatele colaborării româno-chineze nu prea se văd.

„Am discutat despre vizita premierului Victor Ponta in China, pe care urmeaza sa incercam sa o stabilim in cursul lunii septembrie. Am convenit ca aceasta vizita sa fie una in care sa constate cei doi premieri, Victor Ponta si Li Keqiang, ca mare parte din acordurile care au fost semnate in noiembrie, la Bucuresti, s-au finalizat si deja au devenit proiecte concrete”, a spus Dragnea.

Reclame

Despre Claudiu Degeratu
Expert in securitate nationala, internationala, NATO, UE, aparare si studii strategice

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: