Educația la mila lui Pricopie

Ministrul Pricopie a intrat într-o mare încurcătură, a băgat Educația în cel mai negru scenariu posibil, a decis că anul acesta nu este nevoie de diplomele de BAC, că absolvenții pot folosi niște adeverințe, chiar și pentru aplicațiile la universități străine. Pe twitter mi-am exprimat rezerva că universitățile din străinătate, cu adevărat independente, nu autonome, cum sunt la noi, vor accepta ușor niște surogate de documente de studii, emise de ”doamna secretară” de la noi. Adevărul relatează despe o primă respingere a adeverințelor în Germania. Aici

Prostia decidentului Pricopie consiliat de cine știe ce clienți PSDisti pe post de experți constă în următoarele:

– că o decizie de la Ministerul Educației  din România, dată pe ultima sută de metri a a procesului de  depunere a dosarelor la universitățile din străinătate ar putea fi acceptată așa ușor de niște jurii academice care nu dau doi bani pe o autoritate națională plină de incompetenți, plagiatori, penali și activiști de partid.

– adeverințele sunt un pretext minunat pentru ca universitățile din strănătate să depuncteze pe candidații români în detrimentul propriilor studenți.

– minsitrul se pare că nu știe că universitățile din străinătate chiar sunt independente și impun reguli și criterii foarte stricte care trebuiesc respectate. La câtă concurență există, ruși, chinezi, arabi, africani  și alții, universitățile au de unde să aleagă. În Anglia, pe fondul campaniei anti-românești, trebuie să ai o doză mare de prostie sau de rea intenție să trimiți absolvenți români cu un așa handicap la dosar.

În concluzie:

– o generație de absolvenți de top este în pericol să rateze admiterea la univesitatea pentru care au făcut foarte mari sacrificii.

– sper ca minstrul Pricopie să plătescă cu funcția o asemenea decizie nepopulară.

– sper ca absolvenții de liceu care vor pierde bursele obținute să se constituie parte civilă pentru a cere daune ministerului educației și guvernului.

Anunțuri

Despre Claudiu Degeratu
Expert in securitate nationala, internationala, NATO, UE, aparare si studii strategice

One Response to Educația la mila lui Pricopie

  1. fish says:

    n-ai cu cine, niste pesedisti

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: