Relațiile româno-moldovene, alt episod al mascaradei

În timp ce România se dă de ceasul morții pe subiectul sanctiunilor la adresa Rusiei, Moldova mai aruncă niște ”material” în ventilator.

Pe scurt, Rogozin are programată o vizită în Moldova pe 21 august, vizită organizată cu largul concurs al autorităților de la Chișinău, ministrul comerțului moldovean e chiar proactiv, prezintă vizita ca un eveniment cu care să se mândrească.

Speram, odată cu agravarea crizei din Ucraina, ca Chișinăul să renunțe la politica duplicitară și să aplice aceleași sancțiuni pe care le aplică și România.

Acum, după ce evenimentul este anunțat și planificat va mai urma încă un show marca Rogozin în care țările care aplică sancțiuni vor fi ridiculizate cu largul ajutor al moldovanilor de la Chișinău. Iar vom avea mesaje in online cu peripețiile lui Rogozin în direct, cu mesaje acide la adresa NATO și despre România, etc.

MAE și Titus Corlățean nu au făcut nimic în a se asigura că Rogozin nu mai calcă prin Moldova dar sper ca măcar ambasadorul modovan Iurie Reniță la București să fie chemat de urgență la MAE pentru explicații și mai ales pentru i se pune în vedere să explice clar care este poziția Chișinăului față de persoane aflate pe lista de sancțiuni internaționale. Evident vizita la Chișinău este un pretext pentru a ajunge la un eveniment în Transnistria unde va juca vechea carte anti-Vest.

Este a doua lecție servită de Rogozin României. La a 3-a deja România devine fraierul de serviciu al Europei și Rusiei.

Mascarada asta tolerată de București ar trebui să înceteze.

Reclame

Despre Claudiu Degeratu
Expert in securitate nationala, internationala, NATO, UE, aparare si studii strategice

8 Responses to Relațiile româno-moldovene, alt episod al mascaradei

 1. Tudor says:

  Nu am înțeles de ce ar trebui Moldova să refuze vizita lui Rogozin. În articol nu este prezentat nici un argument rațional. Moldova nu este în Nato, nu e nici în UE, este cel mai sărac stat al Europei iar onor Europa, dacă nu era criza Crimeei nici nu știa că există Moldova pe hartă, dosarul de asociere fiind de 10 ani înghețat că nici nu se mai știa prin ce birou de la Bruxelles este.
  Europa a arătat un profund dispreț față de Moldova, arătând interes doar când poziția geostrategică a acesteia a devenit dintr-o dată f importantă. Isteriile nesimțite lătrate pe net au devenit (în sfârșit) penibile pentru majoritatea cititorilor așa că lătrătorii vor dispărea curând din peisaj, din lipsa de clienți.

  • semanticus says:

   Rogozin are interzis in UE. Rogozin are interzis si în România. Moldova inteleg ca vrea si ea in UE, ar fi logic să respecte regulile comunității la care a semnat că aderă printr-un acord. Moldova ar vrea, cel puțin declarativ, să fie un partener important al României, așa că nu văd cum Chișinăul poate invita un inamic declarat al Bucureștiului. Mă surprinde că uitați ultima excursie a lui Rogozin în Moldova, ocazie cu care a mai declanșat o campanie anti-UE si anti-Romania. Dacă Moldova va oferi altă oportunitate lui Rogozin atunci Chișinăul este un complice al Moscovei. Increderea mea, câtă mai era la începutul anului, în Chișinău și moldovani a dispărut definitiv.

 2. Combo says:

  Moldova, din ce găsesc eu, are cam 40% din PIB bani veniți de la cei ce muncesc în afara țării. Iar din cei plecați cam 40% sunt în Rusia. Moldovenii în marea lor majoritate sunt bilingvi, rusă și română. 30% din exporturile lor merg în Rusia. Au o minoritate rusă importantă. Este o alegere cât se poate de naturală să încerce relații bune cu Rusia.

 3. fish says:

  relatii bune cu Rusia dar nu in detrimentul Ro 😀
  relatii bune cu Rusia includ relatii care afecteaza Ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: