Ioan Rus, încă un incompetent la Transporturi

Pentru marele manager ardelean Ioan Rus, problema autostrăzilor este simplă. El nu are o strategie pentru autostrăzi, o recunoaște, el are niște reflexe de om obșnuit total afon în ale transporturilor.

Soluția lui este simplă: de ce să plătească statul despăgubiri expropriaților, mai bine în loc de autostrăzi facem drumuri expres pe vechile drumuri naționale.

Îmi este clar că ardeleni ca Ioan Rus sunt muncitori, disciplinați și au un orizont care se oprește în gardul gospodăriei și peretele grajdului. Chiverniseala lui este genetic limitată la spațiul curții și al fâneții, mai departe de atât, el urmează liniștit legile naturii sau ale puteri administrative. Face ce i se spune și se chivernisește cu neamurile

Mare greșeală să credem că Rus, în elanul său molcom de a face ceva, căci ardeleanul musai să facă ceva ca să nu aibă impresia că este inutil, ar putea veni cu o viziune nouă, de fapt este chiar în urma lui Șova.

Șova măcar încerca să țină în viață ideea de noi proiecte de autostrăzi, la Rus noua mantră este drumul express, adică ne condamnăm la un declin al standardului în transporturi la nivel european. Pierdem la evaluările europene în mod sigur pe următorii 25 de ani.

Cum să crezi că se vor putea face autostrăzi serioase dacă ele vor fi niște drumuri expres coafate în grabă cu vopsea si morcovi de plastic ? Cum să treci cu o autostradă serioasă prin mijlocul localităților ? Poate că Rus, în ternul său mood transilvan și cu perdeluțele trase la Audi nu vede satele tăiate în două de tirurile, camioanele, mașinile ca trec în trombă prin praful Țării Românești. Cu babe, moși beți și copii spulberați prin șanțurile drumului expres vine ministrul Gabi Oprea și mai face niște pasaje aeriene șă le urce toți reumaticii României.

Noi trebuie să avem autostrăzi pe noi trasee, care să evite traversarea localităților. Dacă acum vine Rus și mai începe și cheltuie banii pe drumuri expres vom avea noi probleme în satele și comunele aflate pe drumuri naționale. În plus, lărgirile drumurilor naționale nu înseamnă decât o asfaltare nu o contrucție, nu se apucă ardeleanul Rus să refacă fundația drumului național, doar mută șanțul, pune pietriș în dreapta și în stânga și pune 5 cm de bitum recicalt din altă parte.

Va fi o cârpeală de la cap la coadă. Bine Ponta ! Bine Rus !

Despre Claudiu Degeratu
Expert in securitate nationala, internationala, NATO, UE, aparare si studii strategice

4 Responses to Ioan Rus, încă un incompetent la Transporturi

 1. Conte says:

  Imi permit sa fac o mica observatie: dl. Rus nu are perdelutele trase la Audi, ci la Mercedes. Stiu ca avea o firma ce era dealer Mercedes in Cluj.

  • semanticus says:

   da, la Mercedes 🙂 da asa este la mangaerii ardeleni de succes, masina germana, soție unguroaică și șef de București :))

 2. Peach says:

  Frate,ai scris ‘ardelean’ de cateva multe ori,ca si cum ar fi o jignire sa fii de acolo.Vreau sa cred ca,pentru un om care-si da cu parerea in chestii atat de complicate si care pretind atata simt al realitatii,prejudecatile astea provinciale sunt simple scapari ocazionale sau mici glumite nesarate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: