Consiliul Național de Integritate pe înțelesul ongiștilor

Dragi ongiști, stimată societate civilă, onor popor,

Am aflat că vă agitați cu propunerile de reprezentanți pentru Consiliul Național de Integritate, doamna Calistru și domnul Ciucu.

Am aflat ca draga societate civilă se dă de ceasul morții că nu ar fi transparență în procedura de audiere șamd. – APADOR-CH cere transparentizarea procesului de selecție a viitorilor membri CNI

Se cere transparență în timp ce organizațiile civice sunt ele repetente la transparență. De exemplu, Funky Citizens, organizația doamnei Elena Calistru, are de ani de zile lipsă pagina de transparență de pe site.

Vezi aici cu ce seninătate tronează mesajul Secțiunea în construcție la Funky Citizens la secțiunea Transparență.

Ambele persoane propuse au fost implicate în proiecte cu finanțare guvernamentală și din fonduri europene în ultimii ani, așa că din punctul meu de vedere ambele propuneri intră în contradicție cu prevederea:

Poate fi numită în funcţia de membru al Consiliului Naţional de Integritate, persoana care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:

– nu s-a constatat în mod definitiv că s-a aflat într-o stare de incompatibilitate, în conflict de interese sau că ar fi existat diferenţe semnificative mai mari de 10.000 de euro;

Dragii ongiști propuși ar trebui întâi să își publice transparent sursele și situația veniturilor pe ultimii, hai să zicem, 5 ani. Să știm și noi dacă nu cumva au conflicte de interese. Ambele persoane propuse au avut relații contractuale ci agenții ale statului, au primit avize de la funcționari publicipe proiecte recepționate inclusiv pe fonduri europene.

Eu am mai avit o polemică cu modul în care înțelege Elena Calistru să mimeze transparența, activismul. Așa că nu mi se pare în regulă această propunere.

BaniPierduți mimează dezbaterea publică

Banipierduti 2

Think tank de România

Despre Claudiu Degeratu
Expert in securitate nationala, internationala, NATO, UE, aparare si studii strategice

5 Responses to Consiliul Național de Integritate pe înțelesul ongiștilor

 1. Salutare și mulțumim pentru feedback,

  Vă rog însă să vă măsurați cuvintele, „repetenți” în niciun caz nu suntem, poate doar dezordonați și lipsiți de resurse. Puteați să căutați oleacă mai bine prin site și găseați, în circa un minut, secțiunea http://www.funkycitizens.org/funky/, unde nu doar că avem de ceva timp rapoartele noastre anuale, dar am pus la dispoziția publicului inclusiv strategia noastră până în 2020 (suntem curioși ce părere aveți despre ea). E bine de știut că ne-am înființat în 2012, deci rapoartele pe ultimii 5 ani ies din calcul. Vă invit de pe acum să ne cunoaștem față-n față (și cred c-am mai făcut-o și-n trecut, când ne-ați mai hulit tot așa, din anonimat). Un bun prilej ar fi lansarea raportului nostru anual pe 2014.

  Țin să notez că este printre puținele dăți când suntem huliți în public și încercăm să percepem aceste critici luăm într-o notă pozitivă, deși simt un ton răutăcios și deloc constructiv în postarea dvs. Culmea, alte dăți în care am fost criticați într-o manieră similară (adică aiurea, în opinia noastră), tot dumneavoastră ați fost cel care a făcut-o, domnule Semanticu (căci nu știu cum vă numiți, apropo de transparență). Îmi pare sincer rău că aveți o problemă personală cu Elena Calistru și că nu puteți vedea contribuția pe care organizația noastră a avut-o la societatea românească în ultimii ani, dar nu de asta vă scriu.

  Vreau să vă explic din calitate de om care se ocupă cu site-urile Funky Citizens că, într-adevăr, secțiunea e în construcție de ani de zile pentru că am prioritizat puținele resurse umane înspre alte locuri online (site-uri mai utile de tipul OnoratăInstanță.ro, Factual.ro sau BaniPierduți).

  Despre aberațiile de incompatibilitate nici măcar nu o să comentez.

  • semanticus says:

   Raspund foarte scurt ca eu sunt lamurit din 2013.
   Raportul pe 2013 la care faci trimitere are urmatorul titlu: ”RAPORT ANUAL 2013 -Raportul acoperă perioada 1 ianuarie 2013–21 mai 2014” deci este pe 1 an sau pe 2 ani ?
   Alt aspect, la capitolul finantari mentionati 5 proiecte. Primul proiect, banipierduti, incepe in 2012 deci unde il calculam ? la 2012? la 2013 ? 2014 ?
   sumele celor 5 proiecte sunt la pagina 12:
   1. 9500 $
   2. 5000 $
   3. 7000 $
   4. 4000 lei
   5. 10000 $
   Total = 32500 $ aproximativ 108225 lei la cursul din 19 aug 2013
   Voi, in Raportul pe 2013 declarati la pagina 15 – Funky Citizens a realizat în anul 2013, conform datelor transmise organelor fiscale, următorii indicatori:
   -venituri totale 54.995 lei
   – donații/subvenții/sponsorizări 54.995 lei
   – cheltuieli totale 50.858 lei
   Profitul net in suma de 4.137 lei s-a propus a fi repartizat pentru acoperirea pierderii contabile.”

   Intrebare, unde este diferenta de bani de 57.367 din totalul de 108225 lei pe cele 5 proiecte ?

 2. Elena Calistru says:

  Este vorba despre faptul că acele proiecte sunt implementate pe o perioadă care excede unui an fiscal. Iar datele din bilanţ, după cum probabil cunoaşteţi, sunt pentru un interval de un an, de aici diferenţa, care se va regăsi în bilanţul pe 2014.

 3. Elena Calistru says:

  Este o sugestie buna si ne vom gandi la o varianta de a face si mai completa raportarea financiara.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: