Cu cine pornim la drum ?

Pe 21 decembrie pornim la drum cu:

Președintele Iohannis – încă în proces de incompatibilitate și un susținător al suspendării din 2012. Modul în care a răspuns scrisorii deschise privind numirea consilerilor și faptul că după aceea s-a afișat cu aceleași nume de consilieri la întâlnirea cu oficiali europeni arată ușurința cu care își încalcă președintele promisiunile făcute.

George Scutaru – consilier prezidențial pentru securitate națională – un susținător al suspendărillor fostului președinte, cel care a susținut toate excesele din 2012 și un parlamentar care a menținut blocajul dintre Parlament și Președinție, cu contribuții foarte discutabile la proiectul de revizuire al Constituției.

Dan Mihalache – consilier prezidențial – un susținător al suspendării din 2012, cu un antecendent grav privind relațiile româno-americane.

Adrei Muraru – consilier prezidențial – un susținător al suspendării din 2012, un director la IICCMER care a destructurat o echipă de cercetare, a folosit ca trambulină politică subiectul represiunii comuniste.

Tatiana Niculescu Bran – consilier prezidential-purtător de cuvânt – încă nu a demonstrat că înțelege distincția dintre purtătorul de cuvânt și responsabilul pentru relația cu presa.

Leonard Orban – consilier prezidențial probabil pentru probleme europene – a avut o contribuție minoră ca eurocomisar, a fost mai tehnocrat în echipa președintelui Băsescu nu știu dacă va rămâne prea mult la Cotroceni.

Ce va face această echipă la Cotroceni ?

În primul rând va face ce a încercat și Crin Antonescu, ”va face curățenie”, adică va fi ocupată destul de mult timp epurarea a tot ce se poate epura.

În al doilea rând, în materie de structuri va începe o politizare accelerată cu clientelă politică.

În al treilea rând va fi restructurat și se vor da ”lupte grele” pe Departamentul Securității Naționale acolo unde se interacționează funcțional cu serviciile secrete.

Reclame

Despre Claudiu Degeratu
Expert in securitate nationala, internationala, NATO, UE, aparare si studii strategice

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: