Ceva se schimbă

Semanlul președintelui CCR – Augustin Zegrean este important:

”Nu vă ascund că la ultima întâlnire cu reprezentanţii Comisiei Europene, cu MCV-ul, unul dintre judecătorii Curţii, dar a fost acceptat de ceilalţi, s-a plâns că se teme, că este prea mare presiunea asupra lui, că îi este frică să fie judecător la Curtea Constituţională. Nu se poate ca de fiecare dată când trebuie să luăm o decizie să apară reprezentanţi ai politicului în gereral sau ai instituţiilor statului, care să ne spună ce avem de făcut şi ce decizie trebuie să dăm în situaţia respectivă şi, mai mult, după aceea să ni se atragă atenţia, într-un fel, că vom da socoteală, că vom fi învinuiţi că dacă, Doamne fereşte se întâmplă ceva, noi vom fi traşi la răspundere”, a declarat Zegrean.” via mediafax.com

În cadrul conferinței, Zegrean a dat un exemplu concret menționând un comunicat SRI. Ar fi cam prima dată când avem dovada unei coliziuni frontale cu SRI și mă întreb dacă o asemenea poziție critică a SRIului ar fi fost posibilă pe vremea lui Traian Băsescu ? Adică sper, cu alte cuvinte, că politica de comunicare a SRIului, instituție aflată în coordonarea președinției și a CSAT, să nu fie primul test de leader pentru  președintele Iohannis.

Reclame

Despre Claudiu Degeratu
Expert in securitate nationala, internationala, NATO, UE, aparare si studii strategice

5 Responses to Ceva se schimbă

  1. Corson says:

    Si de ce sa nu fie asta primul test de lider al neamtului? Rapirea din Serai s-a fumat acum 10 ani. Un atentat onshore, o luare de ostatici, ceva?
    Poate liderul o sa-i aminteasca domnului maior George ca a promis ceva in octombrie 2014. Nu pare genul care uita, liderul, zic. Doar ca are alt timing decit spumantul predecesor.

  2. Corson says:

    Testul simplu a fost sa-l debarce pe maior. Politruc, fiul tatalui sau, fin si nas, tehnocrat ca Alexandru Barladeanu. doar ca scolit la GWU.
    Complexu incepe dupa simplu. Pare ca neamtu e simplu. Doar expertii in securitate nordatlantica inca are dubii sa-l incadreze entomologic la complex.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: