O întrebare

Am urmarit emisiunea de aseară a lui Catalin Striblea de la B1 Tv unde domnul Savu și domnul Preda, parlamentari, membri în comisie, au descris ce s-a întâmplat la audierea domnului general Coldea în Comisia SRI.

M-a nedumerit modul în care cei doi domni parlamentari vin la 24 de ore să ne spună doar anumite lucruri din audiere, pentru că discuția a fost secretă. Și totuși cei doi au dat date concrete din audiere, selectiv și imposibil de verificat și cu toate astea presa culegea fiecare ”mărgică” aruncată de cei doi. Informațiile prezentate la tv sunt de fapt foarte problematice, pentru că au fost transmise într-un cadru de discuții cu un anumit nivel de secretizare și nu îmi dau seama câte reguli încalcă cei doi parlamentari.

Nu mă miră că la noi o comisie SRI nu emite un comunicat scris al audierilor, nu mă miră că fiecare parlamentar din comisie sifonează controlat anumite informații la emisiuni fără să existe posibiltatea de verificare dar mă miră totuși că nu se sesizează cei care ar trebui să protejeze integritatea secretelor invocate în discuția respectivă ?

Anunțuri

Despre Claudiu Degeratu
Expert in securitate nationala, internationala, NATO, UE, aparare si studii strategice

One Response to O întrebare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: