Sezonul noilor ambasadori- USL trăiește

Odată lansarea zvonului numirii lui Emil Hurezeanu ca ambasador la Berlin intrăm în altă etapă a negocierii între PSD și PNL.

Iohannis nu prea mai poate aștepta, are de lansat niște agende bilaterale înainte de a se trezi că nici măcar în politica externă nu mai poate opri inițiativele PSDului, după ce Ponta a marcat masiv pe linia economică a anului 2016.

Așa că Iohannis ar vrea niște posturi de ambasadori în primele trei capitale ale lumii: Washington, Berlin, Paris.

Când a apărut zvonul cu George Maior ca viitor ambasador la Washington brusc Ion Iliescu iese și spune ceva despre locații CIA în România. Evident, președintele Iliescu nu știa detalii, Talpeș nici el nu știa și doar Maior s-a simțit brusc cu musca pe căciulă și a neagat informația dată de Iliescu. Acum ar trebui să analizăm ce șanse de numire mai are George Maior în perspectiva unei posibile redeschideri a anchetei în Consiliul Europei, anchetă care va cere României reinvestigarea situației și mai ales a domnului Maior, șeful servicului de contrainformații în perioada.

La zvonul cu Pleșu încă nu au apărut reacții dar nu se știe, mai este timp.

În altă ordine de idei, strict pe numiri, Hurezeanu nu va fi un bun ambasador, jurnalistul nu a condus instituții, nu are rutina și înclinația să reprezinte oficial, Maior ar putea fi, însă va pierde cam pe vreo zece ani orice altă oportunitate să reintre în PSD și să emită pretenții la președinția României, Pleșu nu va fi un bun ambasador, nu are latura practică și stilul compatibil cu al președintelui Iohannis, în plus centrala MAE pro-psdistă nu acceptă o asemenea numire.

Reclame

Despre Claudiu Degeratu
Expert in securitate nationala, internationala, NATO, UE, aparare si studii strategice

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: