Consultare errare Cotroceniburg est

Consultarea de la Cotroceni scârție pe ici pe colo, prin părțile digitale, voce și date personale.

Președintele Iohannis admite într-un comunicat de presă că s-ar fi consultat cu societate civilă pe noua inițiativă de lege Big Brother dar se pare că nu este așa. De fapt nici măcar o singură fundație sau asociație sau măcar un expert nu au recunoscut public că ar fi fost invitață pentru consultări la Cotroceni, dovadă reacția APADOR-CH.

Cotroceniul

Comunicat de presă
(6 mai 2015)

Ref.: Întâlnirea Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, cu liderii partidelor și formațiunilor politice parlamentare

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, s-a întâlnit miercuri, 6 mai a.c., la Palatul Cotroceni, cu liderii partidelor și formațiunilor politice parlamentare, în vederea unor discuții referitoare la cadrul juridic privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice.

În baza prerogativelor sale constituționale de mediere, președintele a facilitat dialogul între societatea civilă, instituțiile cu competențe în domeniul prelucrării datelor, apărării și securității naționale și partidele politice.

 

APADOR-CH via hotnews

„Fiind vorba despre o lege care afecteaza direct comunicatiile electronice, organizatiile semnatare considera ca acest proiect ar fi trebuit asumat de ministerul de resort, supus dezbaterii publice conform Legii 52/2003, timp de 30 de zile, si apoi trimis in Parlament sub forma unui proiect de lege asumat de Guvern. Respectarea prevederilor legii transparentei presupune consultarea proiectul, a expunerii de motive, in care initiatorul explica de ce este nevoie de respectivele modificari, dand totodata posibilitatea societatii civile sa vina cu propuneri de imbunatatire”, arata organizatiile in comunicat.

„Constatam ca atat Presedintia cat si partidele parlamentare refuza sa-si respecte promisiunile de transparenta facute la inceputul acestui an, dupa ce Curtea Constitutionala a Romaniei a invalidat, pentru a patra oara, tentativele de legiferare in stil Big Brother pe care le-au avut institutiile statului in ultimul deceniu. Introducerea pe repede inainte, in Parlament, a proiectului de modificare a Legii 506/2004 se incadreaza in stilul deja consacrat al autoritatilor romane de a scrie legi pe genunchi, pe care ulterior le invalideaza CCR”, mai sustin ONG-urile.

 

Anunțuri

Despre Claudiu Degeratu
Expert in securitate nationala, internationala, NATO, UE, aparare si studii strategice

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: