Kosovo pe pâine

Domnu Rufin Zamfir, în Adevărul, a fost adânc, eu, mai prost, nu am înțeles: ”Contextul definit de Bruxelles pentru următorii cinci ani în ce priveşte EU enlargement oferă României răgazul necesar pentru a regândi în ce fel poziţia sa faţă de statutul Kosovo ajută traseul european al Serbiei.
?!?!?! mmmm ‪#‎cafea‬ o fi de bine ? o fi de rau ? o fi despre Romania? o fi despre Kosovo? o fi despre EU ”enlargement” ? o fi despre Serbia ? o fi cu muștar ? sau natur ? in coajă de brad ?
După aia, autorul scrie ”Retorica goală nu este suficientă.” O fi simțit si el că prea a dat din goliciune fleoșc în față cititorilor ?
Și revine în forță cu retorica goală proprie și personală: ”Altfel spus, cea mai înţeleaptă poziţie pare a fi aceea în care “ne declarăm dispuşi la recunoaşterea independenţei Kosovo, la un moment oportun şi în acord cu toţi cei implicaţi“.
Adică carevasazică , sa nu fie nici prea frig, dar nici prea cald, să nu fie lume multă, dar nici pustiu, sa platim da sa ne faca cinste.
Adică prin părțile esențiale, pe ici pe colo și de nimeni să nu depandă, doar de noi toți, ai noștrii, Coana Joițica, Conu Trahanache, comitete și comiții…

tot de la domnul Rufin Zamfir
Vestea buna – Viața e frumoasă – ”În primul rând, problema este departe de a fi la fel de complicată cum era în urmă cu şapte ani pentru diplomaţia românească.”

Dar stai ! la 2 paragrafe mai jos avem altă veste !
Vestea proastă – Viața e grea – ”Situaţia din plan extern, însă complică lucrurile. Anexarea Crimeei şi apoi confruntările armate din estul Ucrainei complică lucrurile în Europa până la un nivel la care orice schimbare de poziţie poate produce dezechilibre de nedorit în relaţia Uniunii Europene cu Rusia.”

Deci domnu Rufin Zamfir ! Cum este problema ?! Simplă sau complicată ?

Reclame

Despre Claudiu Degeratu
Expert in securitate nationala, internationala, NATO, UE, aparare si studii strategice

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: