Primarul care ne desparte

Cu arestarea lui Oprescu cred că este bucurie și la PSD. Pentru că Oprescu a însemnat o alternativă la clasicul candidat PSD care pierde constant la București. Modelul Oprescu a arătat că PSD nu poate să câștige la București cu o strategie convențională și că există mai multe resurse de mobilizare în afara aparatului de partid. Dar acum gata cu ”ambiguitatea” Oprescu, PSD trebuie să arate ce poate.

Însă PSD are o dilemă. Ce fel de candidat ar trebui să pregătească ?

Dacă ne luăm după Liviu Dragnea, candidatul trebuie să fie un psdist de nădejde, verificat și călit în bătălii politice:

„Daca PSD nu isi pune candidat propriu la Primaria Capitalei, nu mai avem dreptul sa spunem ca suntem cel mai mare partid. Nu mai vreau sa sustinem pe nimeni decat pe un coleg de partid in care avem incredere. Sunt convins ca vom gasi o solutie buna si va avea prima sansa. Nu suntem castigatori de acum”, a mai afirmat el. via Hotnews

Dacă ne luăm după ce a votat organizația PSD București, vedem că Robert Negoiță, ales șef al organizației, nu prea răspunde cerințelor lui Dragnea.

La capitolul încredere acordată de partid nu cred că Negoiță e campionul carismatic social-democrat.

La capitolul poziție politică în partid Negoiță a fost întotdeauna un marginal, așa cum au fost toți cei aduși de Victor Viorel la partid prin guvern.

La capitolul rol în partid ne aducem aminte că Negoiță a fost subiect de controverse și conflict între facțiuni psdiste.

La capitolul handicap trebuie trecut și faptul că Negoiță a fost  impus ca șef la PSD București după ce a intrat în cursa pentru primăria generală. El nu a reușit să se impună ca lider social-democrat în București în ultimii 5-6 ani ci doar a fost împins luna asta la șefie prin decizia conducerii PSD.

Dragnea este sceptic că Negoiță va reuși și îi transmite voalat să nu ignore ordinul de la partid.

Robert, vei avea toata sustinerea mea pentru tot ce vei dori sa faci. Sper sa ai capacitatea si sa ai timp sa iti asculti colegii. via Hotnews

În concluzie PSD nu este nici azi pregătit să accepte că singurul model social-democrat de succes la primărie a fost Oprescu și că modelul trebuie construit nu în jurul partidului ci în jurul votantului.

Reclame

Despre Claudiu Degeratu
Expert in securitate nationala, internationala, NATO, UE, aparare si studii strategice

2 Responses to Primarul care ne desparte

  1. itmorar says:

    Ca să nu mai vorbim de scandalul cu minorele din hotelul RIN, un scandal din care nu s-au scos toate înregistrările 🙂

    • semanticus says:

      Poate ca acesta ar fi trocul. Negoita sa vedea candidat oficial, dar nu poate din cauza de dosare si atunci primeste in compensatie doar sefia PSD Bucuresti, urmand sa apara adevaratul candidat social-democrat mai pe la Craciun, probabil pe un val de miscare de strada pe perioada guvernului Oprea. Speculez, evident.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: