Dialectica rusească a războiului

Principiul fundamental al dialecticii este că nu

există adevăr abstract, adevărul este totdeauna concret….

Dialectica este teoria ce arată cum contrariile

pot fi şi sunt îndeobşte (şi devin) identice…

Lenin – Caiete filozofice

În imagine, via Independent, nu avem un buletin meteo din Rusia în care se prezintă prognoza vremii pentru acțiunile de bombardament aerian din Siria, ci un exemplu de dialectică rusească a războiului. Războiul și vremea sunt două lucruri total opuse dar, prin decizia înțeleaptă a Președintelui Vladimir Putin, cele două fenomene se leagă de minune.

Putin a ales perfect momentul, claritate maximă la sol, eficientă sporită, o adevărată decizie magică și care a învins imprevizibila natură.

În democrațiile capitaliste, după cum le denumea chiar tovarășul Lenin, buletinele meteo nu aveau și nu au un nivel politic prea ridicat și nici nu sunt prezentate conform teoriei materialist-dialectice. Se anunța minimele, maximele, atmosfera și mișcarea ciclonică. Cel mult cetățeanul mai află dacă apa este caldă pe litoral și bună de plajă și dacă este zăpadă la munte pentru ski. Păi nu se poate așa !

Buletinul meteo trebuie să fie pentru tot poporul muncitor ! nu doar pentru burgheji care nu prea mai muncesc și merg în stațiuni. Acum soldatul rus are buletinul său meteo, va urma buletinul pentru oligarhul rus (îi trebuie o vreme cu multă ceață să nu fie văzut), nu strică nici buletinul pentru  troli, armata cibernetică rusescă, ca să știe când e vremea ploiasă și lumea stă lângă samovar cu ochii în laptop, un buletin pentru racheții ruși să nu se aventureze în urmăriri pe șosele pline de polei și un alt buletin pentru politicienii ruși ca să știe când să voteze cu tătuca Putin fără să îi trăznească din senin o basculantă pe trotuar..

Unitate deplină între contrarii !

Anunțuri

Despre Claudiu Degeratu
Expert in securitate nationala, internationala, NATO, UE, aparare si studii strategice

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: