Tehnocrația și eurocrația la români

Emil Contantinescu a promis 15.000 de specialiști. A adus în realitate mai puțini dar în schimb a compensat prim multe probleme politice. Deci România a experimentat deja un eșec al tehnocrației. Nu spun că tehnocrația nu ar fi o soluție, doar constat un fapt istoric.

Acum apar pe la tv și prin presa tot felul de ”purtători de cuvânt” auto-invitați ai lui Cioloș care acreditează ideea că premierul desemnat va aduce specialiști români din structurile europene. Ar fi bine să aducă și experți europeni, așa cum a fost bine că și Constantinescu a adus specialiști. Problema este dacă Cioloș va reuși să evite eșecul avut de Constantinescu, altfel vom experimenta și un eșec al eurocrației. Ar fi cea mai grea lovitură pentru România dar și pentru Bruxelles dacă premierul desemnat va alege să își promoveze guvernul ca unul constituit din experți europeni și asta să fie o mare găselniță de PR  politic pe plan extern folosită fără precauție de partide sau Cotroceni. Ce va urma după un eventual eșec al guvernului Cioloș va fi la o scară mai mare decât eșecul lui Emil Constantinescu.

Reclame

Despre Claudiu Degeratu
Expert in securitate nationala, internationala, NATO, UE, aparare si studii strategice

2 Responses to Tehnocrația și eurocrația la români

  1. Partea proasta este ca daca in timpul lui Constantinescu poate se mai gaseau niste specialisti care sa merite sa fie numiti asa, acum dupa 25 de ani de brain-drain intensiv, specialistii adevarati care sa fie si dispusi sa se intoarca in tzarishoara si sa faca un fel de voluntariat la guvernul Romaniei….mai putin probabil…cel putin in conditii normale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: