Programul de guvernare

Sper ca documentul de pe stiri pe surse care se intituleaza Program de guvernare are foi lipsa sau este o glumă.
Un exemplu.
p. 3 Priorități : 7. Revizuirea si prioritizarea proiectelor de investiții (inclusiv pentru infrastructură) în scopul creări de locuri de muncă și a creșterii productivității. ”

De aici reiese că infrastructura este și ea pe acolo, între paranteze, dar nu prioritară. Confirmarea că infrastructura nu va fi o prioritate pentru guvernul Ciolos o găsim la pagina cu Planul de măsuri care pagină ar trebui să identifice pașii concreți în acesti sector. Ce avem scris acolo este o glumă proastă.

p. 11 Transporturi si infrastructură: ”Valorificarea pozitiei geografice a Romaniei si transformarea tarii intr-un nod logistic regional.”
Ciolos mai avea sa spuna ca vrea drumuri multe, drepte si fara gropi.
Tot capitolul economic nu are nici macar o singură țintă economica cuantificabilă, un indicator ceva, o țintă mai usor de evaluat, totul este foarte vag.
La Capitolul Apărare guvernul Ciolos stă cel mai prost, dacă documentul preluat de stiri pe surse este complet si nu este o făcătură, atunci putem spune că Apărarea nu este o prioritate pentru Ciolos. De fapt nu există un capitol cu denumirea ”Aparare natională”, mai mult, nici macar la capitolul finante nu se aminteste anagajamentul politic privind pactul pentru finantare cu 2 % in urmatorii ani. Probabil că scoaterea Apărarii nationale din lista de prioritati a guvernului este o decizie sustinuta de PNL si se va confirma in proiectul de buget sustinut de Dacian Ciolos. Cu Motoc la aparare nu ma astept sa se bată noul ministru pentru bugetul militar dacă nici măcar nu a fost in stare scrie cateva masuri prioritare.

Anunțuri

Despre Claudiu Degeratu
Expert in securitate nationala, internationala, NATO, UE, aparare si studii strategice

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: