Transparență marca IGSU

Ministerul Consultării Publice a anunțat cu sufletul la gură o mare minune, MAI ar fi făcut public lista sponsorizărilor din 2015. Documentul este aici.

lista_sponsorizari2015

 

L-am citit și mi se pare că documentul reflectă fidel modul cum se fac face ”transparentizarea” în guvernul Cioloș. Adică este mai mult praf în ochi.

Dacă veți citi documentul veți observa că rezultă cum cei mai mulți sponsori sunt asociațiile profesionale de pompieri, salavatori etc. adică asociațiile angajaților ISU.  Evident nu se știe dacă aceste sponsorizări sunt din cotizații, donații pe listă ”la ordin” sau donații ale unor alți agenți economici care nu sponsorizează direct ISU ci prin intermediul asociaților de pompieri. Lista este incompletă, apar mai mult materiale, birotică. Lipsesc sponsorizările pentru evenimente, pentru deplasări și pentru publicații, la care intră și prezența online. Din listă mai lipsesc sponsorizările pentru Departamentul pentru Situații de Urgență, structura centrală care coordonează IGSU..

Un exemplu este ISU Vrancea. vezi pagina 12 din document. Dați click pe imagine pentru mărire

VRANCEA

În realitate Asociația Pompierii Vrânceni sponsorizează și revista ISU Vrancea ”Salvatorii Vrânceni” iar dacă citim revista vom afla că Asociația a sponsorizat în 2015 multe evenimente ale ISU Vrancea, evenimente care nu apar în lista oficială de sponsorizări pulbicată de MAI.

În concluzie, lucrurile merg amatoristic în materie de transparență, guvernul Cioloș nu are timp și nici expertiză să analizeze toate evidențele ușor de identificat pe net și ne lasă un gust amar tot acest balet birocratic inițiat de Ministerul Consultării publice etc. etc.

 

Despre Claudiu Degeratu
Expert in securitate nationala, internationala, NATO, UE, aparare si studii strategice

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: