Coşmarul continuă

29 februarie

“Este vorba despre brânză proaspătă de vaci, 25 de kilograme. Lotul nu a mai fost găsit, între timp s-a stopat activitatea. Este vorba de Lactate Brădet din Curtea de Argeş. De asemenea, s-a mai găsit în carne de pasăre recoltată din frigiderul unei familii din Bacău, era o pasăre din gospodăria personală”, a precizat Irimescu.

2 martie

„Desigur, nu exista dovada legaturii dintre branza incriminata si cazurile respective, fiind de datoria Ministerului Sanatatii sa duca la capat ancheta. Insa, din informatiile pe care le aveam cand am iesit public, rezulta ca lotul de branza de 25 kg de la fabrica respectiva, NU A MAI FOST REGASITA NICI LA PRODUCATOR, NICI LA UNITATILE DE COMERCIALIZARE.

Ce inseamna lucrul acesta? Inseamna ca acea cantitate de branza SE AFLA IN FRIGIDERUL OAMENILOR! Chiar in momentul in care eu faceam declaratia, aceasta branza infestata cu e-coli putea face alte victime! Iar oamenii aceia NU STIAU CE AU IN FRIGIDER SI CE PUTEAU SA LE DEA COPIILOR! Sper ca nu a fost afectat grav un producator, DAR POATE AM SALVAT ASTFEL VIATA UNOR COPII, si asta moral imi da liniste. In cazul in care ar fi fost afectati alti copii, mi s-ar fi reprosat ca am stiut numele producatorului si l-am tainuit” a scris Irimescu pe Facebook.

Ministrul Irimescu, prin precizarea de ieri, nu face decât să adâncească scandalul declarațiilor personale.

Dacă era preocupat real de soarta consumatorilor ar fi trebuit să spună încă de pe 29 februarie, de la prima declarație, că recomandă celor care au cumpărat produse Brădet să nu le consume. Ar mai fi trebuit să țină seama de contextul de preocupare generală în care face anunțul şi să fi precizat clar că în acea zi de 29 februarie, că nu are o dovadă că există o legătură între cazul bebelușilor bolnavi şi rezultatul controlului de la firma de lactate şi brânzeturi. Ori acest avertisment oficial nu a existat din partea ministrului. Irimescu dacă are o alertă în domeniul său trebuie să învețe să respecte procedurile de anunțare şi să ia toate măsurile ca să nu existe ambiguități.

După cazurile cu portocalele „otrăvite” şi reducerea programului la supermarkete, această a treia mare gafă de comunicare ar cam trebui să pună capăt aventurii lui Irimescu la Agricultură.

Despre Claudiu Degeratu
Expert in securitate nationala, internationala, NATO, UE, aparare si studii strategice

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.