Tristeţi din câmpul tactic

Protestez vehement faţă de o situaţie cu potenţial de sâcâială şi de banale chestiuni administrative. Cum tu CCR să dai comunicat despre interceptări în dosarele DNA aşa, otova, în plină activitate prezidenţială internaţională de larg răsunet atât în ţară cât şi peste hotare. Decizia CCR chiar umbreşte acestă drăguţă plimbărică (dimunitive de inspiraţie ardelenească) prezidenţială în ţara vecină şi prietenă Israel. Densă în momente astrale, de împlinirea spirituală, atât de densă că nu a mai fost timp să se semneze nici măcar un contract sau acord economic bilateral. Dar ce mai contează un petic de hârtie trecător, în faţa lui Moise, Cristos şi Alah, nu împaraţia de aici contează, ci cea din ceruri.
Fatalitate însă, pentru că până la ceruri te mănâncă Helvigul, pardon, am vrut să spun Heruvimul, la punctul de control, Purgatoriul, adică în şedinţa CSAT extraordinară. Răutăţi domnule, păi intri direct din avion în şedinţă, adică nici măcar o perioadă de concediu scurt imperativ nu se mai poate aplica după această istorică vizită în Ţara Sfântă ! Dumnezeu le vede pe toate şi chiar nu are nevoie de mandat de interceptare, de decizii CCR sau şedinţe de noapte ale CSATulinsitutţiile vor pui. Adică acolo se poate şi fără mandat ?! Nici măcar contra-ştampilă de la Sf. Petru ? nici măcar un aviz de la agenţia de specialitate pe transcriptul stenogramei înainte să fie văzut de procurorul vieţii de apoi ?!
La câte capete înferbântate vor în şedinţa CSAT cred că nu le vor ajunge toată cenuşa de la Copşa Mică pentru tratamente caplare.
Însă, cu cenuşă sau fără, cu mandat sau fără, câteva tristeţi din câmpul tactic vor fi auzite.

Prima tristeţe, monopolul interceptărilor se va duce pe apa Iordanului.

A doua tristeţe, se vor separa apele între mandatul de siguranţă şi mandatul pe probleme penale. În ciuda comunicatului Heruvimului, pardon a Helvigului, unde lucrurile par voit amestecate, va exista şi viaţă de apoi după decizia CCR. Dacă ai nevoie de două mandate separate, pe siguranţă și pe penal, ca să îl bagi pe păcătos în Iad, instituţiile vor primi fiecare mandat.

A treia tristeţe, transcripturile interceptărilor nu vor mai fi văzute de Sf. Petru de la agenţia SRI (Serafimul Raiului Intern) înainte să ajungă la procuror, aşa că ispitele, încercările şi patimile la care Diavolul îi supunea pe unii vor fi combătute prin mijloace specifice.

A patra tristeţe, tot planul de afaceri şi investiţii şi mentenaţă tehnică din curtea SRI (Serafimul Raiului Intern) care era prevăzut să continue lucrativ pe urmatoarele 2-3 cincinale spre slava Domnului şi pentru prea buna şi milostiva infrastructură de ascultare acum necesită o nouă binecuvântare că altfel se duce pe apa Sâmbetei iar structurile şi personalul anagajat devin supranumerare şi chiar nefezabile-nesustenabile economic.
Căci din ţărână s-au născut şi tot în ţărână se vor întoarce, bani, oameni sau dobitoace.

Şi să ascultăm la final, cu smerenie, pilda cea înţeleaptă de la Matei 25, 14-30 căci, dragii mei, după 4 tristeţi din câmpul tactic vine şi o veste bună.

„Caci tot celui ce are i se va da si-i va prisosi, iar de la cel ce n-are si ce are i se va lua. Iar pe sluga netrebnica aruncati-o in intunericul cel mai din afara. Acolo va fi plangerea si scrasnirea dintilor. Acestea zicand, a strigat: Cel ce are urechi de auzit, sa auda!“

Despre Claudiu Degeratu
Expert in securitate nationala, internationala, NATO, UE, aparare si studii strategice

2 Responses to Tristeţi din câmpul tactic

  1. MM's says:

    Subscriu 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: