Arafatul de partid şi de stat

După ce Corpul de control al premierului a publicat raportul privind tragedia din Colectiv încep să se întâmple lucruri ciudate. Doctorul Arafat dă o replică la raport, vorbește la telefon cu premierul şi se va întâlni cu cei din Corpul de control pentru „lămuriri”.

Câteva observații pe scurt.

  1. Când şi cine din structurile Guvernului a mai făcut așa ceva după ce Corpul de control a finalizat o anchetă ? Nu cred că a mai existat o altă agenție sau minister care să  se comporte aşa.

  2. Dacă după un raport oficial al Corpului de control al premierului, aprobat chiar de Cioloş, avem aşa ceva atunci există două explicații:

    a. Daca doctorul Arafat vine post-control să spună că cei din corpul de control nu au înțeles şi nu au strâns informația corectă probabil că pe timpul anchetei Doctorul Arafat nu a oferit informații sau subordonații  nu a cooperat cu „organele de control”.

    b. Dacă doctorul Arafat vine post-control să spună, să facă şi să explice atunci aceasta este o încălcare crasă a procedurii de control, derapaj tolerat de premier din motive necunoscute. Primo, demersul lui Arafat, dacă depășește cadrul metodologiei de control atunci este faptă penală şi  se numește exercitarea de presiuni asupra unui organ de control. Secundo, dacă premierul Cioloş și șeful Corpului de control  tolerează şi fac derogare de la procedură atunci se numește favorizarea celui anchetat și încălcare a legii.

Fără concluzii, tot acest scandal creează un precedent şi subminează autoritatea guvernului.

Despre Claudiu Degeratu
Expert in securitate nationala, internationala, NATO, UE, aparare si studii strategice

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: