Să ne trăiţi ! Conducător iubit !

Mihaela Nicola în 2014

FP: Ca în orice mare organizaţie, multe lucruri depind de orientarea strategică imprimată de viziunea liderilor. Cum se vede leadership-ul instituţional al SRI din afara instituţiei?

MN: Ţinuta intelectuală a domnului Maior, statura diplomatică a domniei sale şi felul în care acesta a modelat profilul instituţiei, preocupările academice şi parteneriatele internaţionale pe care SRI le-a conturat cu universităţi internaţionale de prestigiu precum Harvard, ca urmare a acestor preocupări, personalitatea extrem de echilibrată şi viziunea amplă, strategică, aşa cum transpar din fiecare apariţie publică a directorului SRI, au contribuit decisiv la poziţionarea instituţiei şi la felul în care aceasta este acum apreciată.

Am avut ocazia să îi întâlnesc pe fiecare dintre cei cinci membri ai echipei de conducere a SRI, în locuri şi la momente diferite. Ca responsabil de management al unei organizaţii, incomparabil mai mică, desigur, şi mai puţin semnificativă, cum este agenţia mea, dar ca om care ştie importanţa echipei şi a resorturilor de intimitate profesională ce alcătuiesc mecanismele unei echipe de succes, vă invidiez organizaţia pentru colecţia de valori individuale de la vârful ei şi mai ales pentru felul extrem de omogen în care acestea lucrează. Complementar, articulat, în perfectă sincronizare.

Despre Claudiu Degeratu
Expert in securitate nationala, internationala, NATO, UE, aparare si studii strategice

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: