Congrese peste congrese

La PSD am avut congres iar la PNL am avut consiliu national. Nu vreau sa fac comparatie dar sesizez sincronizarea si pozitionarea agendelor. PSDul continua pe linia castigatoare, promite cat mai multe masuri populiste in timp ce PNL promite un nume de premier, pe seful partidului, Ludovic Orban dar fara program solid.

Se vede de la o posta ca PSD isi construieste o echipa de vicepresedinti cu care sa castige alegeri, pe model regional, profesionist, actual, cu logistica si mecanisme functionale asigurate aproape integral cu oameni loiali lui Liviu Dragnea.  Aceasta echipa de vicepresedinti psdisti va mobiliza partidul, pentru ca activistii de partid sunt cam toti in diferite structuri ale statului si vor fi folositi in strategiile institutionale, dar echipa de vicepresedinti se va ocupa de simpatizanti si votanti. Pentru ca PSD se identifica din ce in ce mai mult cu structurile de stat partidul risca sa piarda contactul cu masa de votanti, nu era de ajuns doar conducerea partidului cu televizorul. Asa ca noua echipa de vicepresedinti umple un gol in strategia PSD.

La PNL mi se pare ca este haos. Decizia de a-l sprijini pentru un nou mandat pe Iohannis a venit far ao dezbatere, fara analiza. Calculul conducerii liberale este simplu, Iohannis este locomotiva noastra, noi doa rputem sa incercam sa il convingem ca Ludovic Orban ar trebui sa fie premier.  Congresul PSD a confirmat ca Viorica Dancila are sprijinul partidului ca premier, iar Consiliul National la PNL a confirmat sprijinul PNL pentru Ludovic Orban ca premier.

PNL aproape ca urmeaza la indigo tot ce face PSD insa nu are si forta de a implementa asa cum reuseste Dragnea. Orban ar eo autoritate mult mai slaba in PNL in comparatie cu Dragnea care orienteaza agenda partidului aproape la milimetru.

Din pacate, la PNL nu s-a inteles ca daca esti in opozitie nu prea ai cum sa copiezi partidul la putere, poti cel mult sa il hartuiesti pe diferite paliere si sa faci orice ca sa te diferentiezi, prin initiative, aliante si proiecte.

Se vede la PNL si lipsa de viziune moderna, lipsa de sensibilitate, la tendintele actuale de comunicare.

Acest vid politic liberal se asteapta sa fie umplut cu multpromisul proiect de tara al presedintelui Iohannis. Dar despre proiect discutma cand apare.

Despre Claudiu Degeratu
Expert in securitate nationala, internationala, NATO, UE, aparare si studii strategice

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: