Hai pe Marte ! cu rușii nu te plictisești !

Avem primele rezultate, aș zice îmbucurătoare, pentru toți cei care vor să devină locuitori ai planetei Marte. Mă refer la rezultatele cercetării echipei de voluntari pentru experimentul misiunii simulate de călătorie spre Marte. Experimentul a durat 105 zile și a vizat studiul a două aspecte ale ”gândirii de grup” : modul în care membrii echipajului percep convergeța în creșetere a valorilor (cu alte cuvinte, când și cum ne dăm seama că începem să gândim, simțim, condamnăm, judecăm mai mult ca grup decât ca indivizi, chestie interesantă și de aplicat, mai ales pe bloguri, pe comunitatea blogărilor și a comentatorilor dar și în viața offline) și cum evoluează tensiunea interpesonală atribuită diferențelor individuale. Aveți aici un rezumat.

E bine de știut că s-a constatat lipsa formării unei ”gândiri de grup”, dar persistă diferențele individuale, aș zice în situații cheie.

De exemplu, studiul a înregistrat diferențe în aplicarea instrucțiunilor venite de pe Pământ. Mai pe românește, același ordin a fost aplicat in moduri diferite. Europenii, conștiincioși au spus deschis că rușii își luau cam multă libertate în modul de aplicare a instrucțiunilor, în timp ce, rușii au declarat că europenii aplicau instrucțiunile orbește !?

Și de aici rezultă o lipsă a ”gândirii de grup” insă, acest fapt,  cred că a fost compensat de mult umor și bășcălie, tipic slavă, asezonată pe parcursul misiunii cu o metodică suspiciune europeană aplicată viitorului de succes al primei misiuni pe Marte.

Concluzia ar fi că să nu ne facem probleme până ajungem pe Marte ! după, se descurcă fiecare cum poate.

Foto credit.

Despre Claudiu Degeratu
Expert in securitate nationala, internationala, NATO, UE, aparare si studii strategice

2 Responses to Hai pe Marte ! cu rușii nu te plictisești !

  1. Turambar says:

    Deci sa inteleg ca europenii sint predispusi la dictatura in timp ce in bravul suflet slav musteste libertatea si autonomia actionala? O, Doamne, ce vremuri ironice traim… :rofl:

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.